ΕΝΕΡΓΟΣ ΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ατόμων άνω των 50 ετών - 2017

pdfΔείτε την Διακήρυξη145.73 KB

 
Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης 2012

 
Εθελοντές της Γνώσης

 
Εκπομπή Σχέσεις Ζωής – FOCUS WEB TV

Η Δρ.Ελισάβετ Μεσθεναίου - Αντιπρόεδρος της Ευρώπης για το International Federation of Aging και η Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα - Ψυχολόγος-Γηραγωγός (μέλη του ΔΣ της 50και Ελλάς) μιλούν στην εκπομπή «Σχέσεις Ζωής» για τα προγράμματα που πραγματοποιούν για τους ανθρώπους 50+. Εξηγούν ότι μέσα από τα μαθήματα οι άνθρωποι ανακαλύπτουν πολλά για τον εαυτό τους, καταπολεμούν την ανία, την κατάθλιψη και είναι σαν να ξαναγεννιούνται. Αναφέρουν αναλυτικά τι ακριβώς παρέχει ο οργανισμός «50 και ΕΛΛΑΣ» και δηλώνουν ότι σε όλες τις ηλικίες ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα αρκεί να το θέλει.

 

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ

Η προκατάληψη, η διάκριση και η παραβίαση των δικαιωμάτων των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας είναι διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα. Πέρα από την νομοθεσία (2005) ενάντια στις διακρίσεις στην απασχόληση, που με την κρίση δεν έχει πολύ ισχύ, σε άλλους σημαντικούς τομείς όπως υγεία και φροντίδα, ανεξάρτητη διαβίωση και ένταξη στην κοινότητα, η σωματική ή ψυχική βία, είναι γεγονότα χωρίς νομική προστασία.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αξίες που επιθυμούμε για την κοινωνία μας. Η 50και Ελλάς συνεργάζεται με άλλους φορείς και οργανισμούς προσπαθώντας να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για όλους. Στενή συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως το Age Platform Europe και το GAROP (The Global Alliance for the Rights of Older People) για την προώθηση ενός νέου νομικού διεθνούς εργαλείου ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Οργανώσεις ηλικιωμένων σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία είναι θεμελιώδη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ιδίως για τους πιο ευάλωτους.

 
In our own Words

H "In Our Own Words" είναι μια νέα έκθεση από την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων (GAROP), όπου οι ηλικιωμένοι μιλούν για τοn ηλικιακό ρατσισμό, τις διακρίσεις και την άρνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται στην καθημερινή τους ζωή.

pdfΔιαβάστε την έκθεση424.42 KB

 
Οδηγός διαφορετικότητας για δημοσίους υπαλλήλους με σκοπό την καταπολέμηση των διακρίσεων

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ως φορέας καταπολέμησης των διακρίσεων, συνέταξε έναν οδηγό διαφορετικότητας για δημοσίους υπαλλήλους, με σκοπό να καλύψει τα πιθανά κενά στην πληροφόρηση των στελεχών του δημοσίου τομέα σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα στοιχεία της ταυτότητας διαφόρων κατηγοριών πολιτών που καλούνται να εξυπηρετήσουν. Ο οδηγός υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Progress της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην δημιουργία του πολύ σημαντική υπήρξε και η συμβολή οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

pdfΔείτε τον οδηγό1.35 MB