Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού 2022 στο Δημαρχείο Αθηνών

5 Δεκεμβρίου 2022

Η 50και Ελλάς κλήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022) στο χώρο του Δημαρχείου Αθηνών από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση, με πολλές ακόμη οργανώσεις της Κοινωνίας Πολιτών, για τον Εθελοντισμό στο Δήμο της Αθήνας.

Την 50και Ελλάς εκπροσώπησαν η Δρ. Λιζ Μεσθεναίου και η Δρ. Μυρτώ – Μαρία Ράγγα, οι οποίες μίλησαν για τη σημασία της ενεργοποίησης των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας σε εθελοντικές δράσεις, στο πλαίσιο της ενεργού και υγιούς γήρανσης. Συγχρόνως η εκπαίδευση των ιδίων των οργανώσεων αλλά και των εθελοντών τους για την αποφυγή ηλικιακών διακρίσεων τέθηκε ως ένα πρόβλημα που συναντάμε ακόμη και στον εθελοντισμό. Η μη αναγνώριση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας μόνο και μόνο λόγω των ετών που κάποιος “κουβαλάει στην πλάτη του”, έρχεται συχνά ως φρένο στην εθελοντική τους εμπλοκή και ενισχύει περαιτέρω τα στερεότυπα και τη μη αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού τους, που είναι βασισμένο στην εμπειρία και τη σοφία της ζωής.

Η 50και Ελλάς δηλώνει έτοιμη να εκπαιδεύσει τους φορείς σε σχέση με την καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού και να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία του εθελοντισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας, συμβάλλοντας σε μια καινούργια γενιά εθελοντών.

 

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο