VOCE – Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους συντελεστές

27 Νοεμβρίου 2023
Voce Thank You

Θερμές Ευχαριστίες!

Ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024, η 50και Ελλάς, υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του πανευρωπαϊκού δικτύου οργανώσεων AGE Platform Europe, διοργάνωσε, στις 24 Νοεμβρίου, την Ημερίδα VOCE – Voice of Older Citizens for Europe, με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και πολιτικών κομμάτων, για την προτεινόμενη από τις οργανώσεις – μέλη της AGE Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την ισότητα σε όλες τις ηλικίες, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών.

Εκ μέρους των διοργανωτών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την πολύτιμη συμβολή τους στην ημερίδα, που συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία του σκοπού της εκδήλωσης, προκειμένου να ακουστεί “Η Φωνή των Πολιτών Μεγαλύτερης Ηλικίας στην Ευρώπη“.

Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε, με την ευκαιρία αυτή, και όλους όσοι, παρά το εγνωσμένο ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν, για διαφόρους λόγους, δεν μπόρεσαν να είναι κοντά μας. Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι το ενδιαφέρον σας εκτιμάται ιδιαίτερα και επιφυλασσόμεθα για περισσότερες παρόμοιες ευκαιρίες σύμπραξης στο μέλλον, για μια κοινωνία φιλική και δίκαιη, για όλες τις ηλικίες, που ‘δεν αφήνει κανένα πίσω’ *.

Με την βοήθεια όλων, μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο! Θα χαρούμε να σας έχουμε όλους δίπλα μας στις συνεχιζόμενες προσπάθειες μας να προβάλλουμε την θετική εικόνα των πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας, που πλέον σήμερα συμμετέχουν, αποφασίζουν και επηρεάζουν το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, καταρρίπτοντας στερεότυπα του χθες και τις κάθε είδους διακρίσεις.

Σας ευχαριστούμε θερμά!

Οι διοργανώτριες 50και Ελλάς – Age Platform Europe

50plus-AgePlatform Logos

* UNSDG – Universal Values – Principle 2: Leave No One Behind

Στιγμιότυπα

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό και το βίντεο της εκδήλωσης θα δημοσιευθούν σύντομα, με τα συμπεράσματα της ημερίδας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες την ημερίδα, να αφιερώσουν λίγα λεπτά για μια σύντομη αξιολόγηση της εκδήλωσης. Η έρευνα ικανοποίησης είναι μέρος του πλαισίου αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι απαντήσεις των συμμετεχόντων θα μας είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

Συμμετείχαν

KEYNOTE SPEAKER

Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου – πρώην Επίτροπος, πρώην Υπουργός, Πρόεδρος της δεξαμενής σκέψης  «DIKTYO για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και Πρόεδρος της Επιτροπής Σοφών του  Ευρωκοινοβουλίου για το Μέλλον της Κοινωνικής Προστασίας και του Κράτους Πρόνοιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

 • Κύριος Στέλιος Κυμπουρόπουλος – ψυχίατρος – σεξολόγος, κοινωνικός ακτιβιστής και ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
 • Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Νίκος Παπανδρέου.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ (Αλφαβητική σειρά)

 • Λουζιώτης Βασίλης – Οικονομολόγος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης (MBA), Εισηγητής στο Open-Ended Working Group on Ageing OEWG-A των Ηνωμένων Εθνών και Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της 50και Ελλάς.
 • Μεσθεναίου Ελίζαμπεθ – Δρ. Κοινωνιολογίας – Ερευνήτρια Ακαδημαϊκός κοινωνιολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο και κοινωνική ερευνήτρια στην Ελλάδα – Πρόεδρος Age Platform Europe (2008 -2011), Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη στη Διεθνή Ομοσπονδία Γήρανσης (IFA) (2008 -2015).
 • Πετρέας Χρήστος – CEO 50και Ελλάς, Οικονομολόγος (ΒΑ-ΜΒΑ) Σύμβουλος Τουριστικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανώτερος Εμπειρογνώμων EE, Ερευνητής, Αρθρογράφος, Μελετητής, πρ. Καθηγητής.
 • Τήνιος Πλάτων – Αναπλ. Καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιώς.
 • Τούντας Γιάννης – Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής ΕΚΠΑ.
 • Καμάρης Φίλιππος – Υπεύθυνος της κοινότητας Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 • Δικαιάκου Ματρώνη – Δημοσιογράφος

Ακολουθούν τα βίντεο με το χαιρετισμό των Ευρωβουλευτών κ.κ. Έλενας Κουντουρά, Ελίζας Βόζεμπεργκ και Νίκου Παπανδρέου.

Νίκος Παπανδρέου

Ευρωβουλευτής

Έλενα Κουντουρά

Ευρωβουλευτής – πρώην Υπουργός

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Ευρωβουλευτής

Πολιτικά Πρόσωπα

Την Ημερίδα Voce τίμησαν επίσης με την παρουσία και εισηγήσεις τους οι κ.κ.

 • Άννα Καραμάνου – πρώην Ευρωβουλευτής
 • Σπύρος Ταλιαδούρος – πρώην Υπουργός Παιδείας
 • Γεώργιος Σταμάτης – Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Κοινωνία των Πολιτών

Στην ημερίδα εκπροσωπήθηκαν επίσης οι κάτωθι οργανώσεις:

 • ANCE – Athens Network of Collaborating Experts
 • ΕΓΕ – Ένωση Γυναικών Ελλάδας
 • ΕΓΓΕ – Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία
 • ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας
 • Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφ. Εφοριών Αλεξανδρείας και Καΐρου
 • ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ – Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία
 • Συγκατοίκηση Φίλων 60+ Θεσσαλονίκη
 • ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα

Εθελοντές και Στελέχη της Διοργανώτριας

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στα στελέχη και τους εθελοντές της 50και Ελλάς, που συνέβαλαν στην άριστη διοργάνωση, η οποία μόνο κολακευτικά σχόλια απέσπασε.  Τους ευχαριστούμε θερμά!

 • Μάνος Καστρινάκης
 • Τζούντη Τριανταφύλλου
 • Τσέλση Λαζαρίδου
 • Φρόσω Παπανικολάου
 • Αργυρώ Ζησίμου
 • Σοφία Χίου

Σημείωση

Πολύ σύντομα θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, με δελτίο τύπου, το βίντεο, το φωτογραφικό υλικό και τα συμπεράσματα της ημερίδας. Τα αποτελέσματα από την συζήτηση θα κοινοποιηθούν και στα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές του 2024.  Τυχόν πρόσθετες παρατηρήσεις ή προτάσεις των συμμετεχόντων, για να συμπεριληφθούν στα συμπεράσματα της Ημερίδας, θα είναι ευπρόσδεκτα μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2023, στο e-mail vlouziotis@50plus.gr.

Για την Ημερίδα Voce

Υπενθυμίζεται ότι η Ημερίδα VOCE – Voice of Older Citizens for Europe, διοργανώθηκε από την 50και Ελλάς, υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του πανευρωπαϊκού δικτύου οργανώσεων AGE Platform Europe, ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024, με σκοπό την παρουσίαση της προτεινόμενης από τις οργανώσεις – μέλη της AGE Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα σε όλες τις ηλικίες και την ανταλλαγή χρήσιμων απόψεων και θέσεων των Ελλήνων Ευρωβουλευτών με την Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα.

Η Ημερίδα Voce εντάσσεται σε σειρά εκδηλώσεων, που έχουν ως στόχο να ακουστεί “Η Φωνή των Πολιτών Μεγαλύτερης Ηλικίας στην Ευρώπη” και η πρώτη στην Ελλάδα οργανωμένη προσπάθεια, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προς μια συμπεριληπτική Ευρωπαϊκή Στρατηγική που θα διασφαλίζει την ευημερία, την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή, σε όλα τα στάδια της ζωής του πολίτη, και ιδιαίτερα του πολίτη μεγαλύτερης ηλικίας, καθημερινά και στην πράξη.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ημερίδες VOCE, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο για την διοργάνωση,  κ. Βασίλη Λουζιώτη  •Τηλέφωνο +30 697 4999934  •Email: vlouziotis@50plus.gr

Co-Funded-by-the-EU

Αριθμός μητρώου διαφάνειας:  16549972091-86

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι αποκλειστικά του/των συγγραφέα/ων και δεν αντανακλούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις και τις γνώμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε η  Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες γι’ αυτές.

ΤΟ ΕΡΓΟ
VOCE

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο