Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο (2012-2018)
Το πρόγραμμα Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο ήταν μια 6ετής δράση της 50και Ελλάς με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και στόχο την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με 15 συνεργαζόμενους Δήμους στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. H “50και Ελλάς” προσέφερε μαθήματα τάμπλετ και ίντερνετ για άτομα άνω των 50 ετών στους δημότες Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πετρούπολης, Περάματος.
Από το 2012 έως και σήμερα πάνω από 10.000 άτομα άνω των 50 ετών παρακολούθησαν το πρόγραμμα με μεγάλο ενθουσιασμό και έμαθαν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες αφής (τάμπλετ), τη χρήση ίντερνετ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως και άλλες εφαρμογές που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.
Τα μαθήματα έγιναν σε πρωινά και απογευματινά τμήματα.
Υπεύθυνη για τη διδακτική ύλη του προγράμματος ήταν οι Δρ. Μυρτώ – Μαρία Ράγγα. Τις υπηρεσίες τους στους εκπαιδευόμενους παρείχαν 2 δάσκαλοι ανά τμήμα, μαζί με έναν επόπτη – υπεύθυνο του προγράμματος και συνολικά οι ώρες εκπαίδευσης για κάθε τμήμα ανέρχονταν στις 16. Η διδακτέα ύλη περιελάμβανε τα εξής:
- εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες
- γνωριμία με το τάμπλετ και το σύστημα android
- γνωριμία με τις εφαρμογές και εγκατάσταση εφαρμογών
- χρήση της φωτογραφικής μηχανής και βιντεοκάμερας
- αναζήτηση στο ίντερνετ (google, you tube, χάρτες)
- χρήση σημειώσεων
- χρήση email
- βιντεοσυνομιλίες μέσω viber
- χρήση του ημερολογίου, του ρολογιού και των ειδοποιήσεων
- και άλλες χρήσιμες εφαρμογές.
Οι εκπαιδευόμενοι αξιολόγησαν την μαθητική τους εμπειρία με ένα σύντομο online ερωτηματολόγιο στη λήξη των μαθημάτων, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία του προγράμματος και για τις ανάγκες των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στους τομείς της εκπαίδευσης πάνω στις νέες τεχνολογίες καθώς και για να εντοπιστούν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθείται, οι οποίες χρήζουν βελτίωσης ή αναπροσαρμογής.
Για να εγγραφείτε στα στις λίστες αναμονής για τα νέα προγράμματα νέων τεχνολογιών τηλεφωνήστε στο 211 7100203.
Σχετικά άρθρα:
Στηρίξτε μας