Η 50και Ελλάς πάει περιφέρεια! Πρώτος σταθμός Ξυλόκαστρο

13 Φεβρουαρίου 2023

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, τα μέλη της 50και Ελλάς, Γεωργία Μιχαλοπούλου και Γιώργος Κουτρουμπής και το μέλος του ΔΣ Μάνος Καστρινάκης, εκπροσωπώντας την 50και Ελλάς, επισκέφθηκαν το Ξυλόκαστρο, ως προσκεκλημένοι από τον κοινωνικό λειτουργό υπεύθυνο των δύο ΚΑΠΗ του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κ. Χρήστο Κολοκυθά, για να συζητήσουν από κοντά με τα μέλη του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, εγκαινιάζοντας την νέα πρωτοβουλία της οργάνωσης “Η 50και Ελλάς πάει περιφέρεια“.

Στον πολύ γόνιμο  διάλογο που επακολούθησε, οι εκπρόσωποι της 50και Ελλάς άκουσαν με προσοχή όλους τους συμμετέχοντες, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και ενημέρωσαν το κοινό για το έργο της οργάνωσης.  Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν Υγεία, Φροντιστές/Οικογένεια, Δια Βίου Μάθηση, Απασχόληση, Ψηφιακή Ενδυνάμωση, Ασημένιο Τουρισμό και Ενεργό Γήρανση.  Κοινή ήταν η παραδοχή ότι τα θέματα αυτά, τα οποία άλλωστε είναι οι βασικοί πυλώνες των δράσεων της 50και Ελλάς, αποτελούν αυτονόητα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, κάθε ηλικίας.

Η 50και Ελλάς, με μεγάλη χαρά προσφέρθηκε να διαθέσει τα ενημερωτικά δωρεάν βίντεο της σειράς “Κατ’ Οίκον Επισκέπτης”, για την ενημέρωση των μελών του ΚΑΠΗ. Η συνάντηση έκλεισε με την πρόταση υποστήριξης για την θεσμοθέτηση της Γηριατρικής στην Ελλάδα της ΕΕΜΕΓ, όπως και της έρευνας του ΟΟΣΑ για τα Εθνικά Συστήματα Υγείας, με μαρτυρίες ασθενών άνω των 45 ετών.

Ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα από αυτή την πολύ φιλική συνάντηση ήταν, πως το κοινό που συμμετείχε γνώριζε την ειδικότητα του γηριάτρου/γεροντολόγου, αλλά δεν γνώριζε ό,τι η ειδικότητα αυτή δεν είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα. Επίσης δήλωσαν άγνοια για την υπόθεση της θεσμοθέτησης των Ιατρείων Διαχείρισης Πόνου, όπως και για τον καθοριστικό ρόλο των αναισθησιολόγων σε αυτά.

Τέλος, επιτακτική αποδείχτηκε από τη συζήτηση, η ανάγκη για την ψηφιακή ενδυνάμωση αυτής της ηλικιακής ομάδας, μιας και τα νέα δεδομένα ζωής, έχουν επιβάλει τον ψηφιακό κόσμο με ταχύτητα φωτός στην καθημερινότητα μας.

Η ζωντανός διάλογος, το θερμό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, η ζεστή υποδοχή και τα ειλικρινή δείγματα που μας έδωσαν ότι εκτίμησαν την παρουσία μας εκεί, μας έδωσαν μεγάλη ικανοποίηση και επιβεβαίωσαν την απόφαση μας για παρόμοιες δια ζώσης επαφές με την περιφέρεια.


Η 50και Ελλάς πάει περιφέρεια – Μια νέα πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία “Η 50και Ελλάς πάει περιφέρεια” αποτελεί μια πρωτη δράση, στα πλαίσια της πολιτικής εξωστρέφειας της 50και Ελλάς, μετά τα δύο χρόνια εγκλεισμού που επέβαλλε η πανδημία, που σκοπό έχει την δημιουργία ενός βασικού άτυπου δικτύου με δήμους και ΚΑΠΗ, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την κοινωφελή δράση μας και εκτός Αττικής.  Είμαστε βέβαιοι ότι η έναρξη ενός ζωντανού διαλόγου, με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας της περιφέρειας, θα αναδείξει τις πραγματικές ανάγκες αυτής της ηλικιακής ομάδας, τις οποίες θα κληθούμε, ως οργάνωση για τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, να αντιμετωπίσουμε με έργο, αλλάζοντας ακόμη περισσότερες ζωές και κάνοντας το όραμά μας, για μια κοινωνία φιλική και δίκαιη για όλους, πραγματικότητα.

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο