Διάλεξη της Λιζ Μεσθεναίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

19 Ιανουαρίου 2023
Κοινό Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων εξωστρέφειας του, κάλεσε την Πέμπτη 19/01/2023 στην Πανεπιστημιούπολη 2 στον Αρχαίο Ελαιώνα, την κα Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου, Δρ. Κοινωνιολόγο και Κοινωνική Ερευνήτρια, με μεγάλη εμπειρία και εκδόσεις στο ενεργητικό της για την γήρανση.

Η κα Μεσθεναίου έχει θητεύσει επί σειρά ετών ως Πρόεδρος στο Age Platform Europe, Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη στη Διεθνή Ομοσπονδία Γήρανσης (IFA), είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γεροντολογίας και Γηριατρικής (ΕΓΓΕ) και Ιδρυτικό μέλος, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος και νυν Μέλος του ΔΣ της μη κερδοσκοπικής εταιρείας 50και Ελλάς.

Η κα Μεσθεναίου πραγματοποίησε διάλεξη στους φοιτητές και στις φοιτήτριες της σχολής, στα πλαίσια του μαθήματος «Διαφήμιση» που διδάσκει η κα Ανδρονίκη Κάβουρα, Καθηγήτρια στην κατεύθυνση Μάρκετινγκ. O τίτλος της διάλεξης ήταν: «Marketing to a huge unknown – older people. A view from 50plus Hellas».

Η ομιλήτρια εστίασε τη διάλεξη στο ηλικιακό γκρουπ 50+. Στο κλείσιμο της διάλεξης, παραδόθηκε στους φοιτητές ένα case study, με θέμα: «Επικοινωνιακή προβολή προϊόντων/υπηρεσιών σε άτομα 50+» ώστε οι ίδιοι να μοιραστούν τις φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες τους με την κυρία Μεσθεναίου και να λάβουν feedback.

Η κα Μεσθεναίου γνώρισε τον Πρόεδρο του Τμήματος και καθηγητή της σχολής, κο Απόστολο Γιοβάνη. Με το κλείσιμο του εξαμήνου και το τέλος της εξεταστικής οι φοιτητές/τριες θα καταθέσουν τα projects τους στην 50και Ελλάς και η ανατροφοδότηση που θα λάβουν από την ομιλήτρια φέρνει ένα βήμα μπροστά τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία.

Το τμήμα ενθουσιασμένο απέδωσε τις θερμές ευχαριστίες του στην κα Μεσθεναίου για την τόσο ενημερωτική ομιλία της που ευαισθητοποίησε τους φοιτητές/ τριες.

Η κα Μεσθεναίου ανέφερε στην σχετική ανατροφοδότησή της: «Η διάλεξη είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους φοιτητές και πραγματικά την απόλαυσα! Αναμφίβολα θα ήθελα ευκαιρίας δοθείσης να την επαναλάβουμε κάποια στιγμή. Το πανεπιστήμιο έχει μια πραγματικά ευχάριστη πανεπιστημιούπολη, το μίγμα των φοιτητών είναι εξαιρετικό και το θερμό ενδιαφέρον τους ήταν μια αποκάλυψη. Ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα της δουλειάς τους!»

 

Στιγμιότυπα από την διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής - 19.01.2023
Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο