Ημέρα Καριέρας #JobDay45+ 2023

23 Φεβρουαρίου 2023

Η 50και Ελλάς στην Ημέρα Καριέρας JOBDAY45+

Στην Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν στελέχη της 50και Ελλάς, στις 20 Φεβρουαρίου, όπου παρευρέθησαν στην Ημέρα Καριέρας #JobDay45+, που διοργάνωσε τo skywalker, για πέμπτη φορά στην Αθήνα και για τρίτη στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να προσεγγίσει ανθρώπους άνω των 45 ετών που αναζητούν τρόπους για την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον» του skywalker, οι δύο ημερίδες είχαν σαν σκοπό να δώσουν την δυνατότητα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 45 ετών, να διεκδικήσει ισάξια μια θέση εργασίας, φέρνοντάς τους σε επαφή με επιχειρήσεις οι οποίες αναζητούν προσωπικό, για τις οποίες κάθε άλλο παρά εμπόδιο αποτελεί ο παράγοντας ηλικία.

Δεκάδες εταιρείες από ολόκληρη τη χώρα, με εξειδίκευση σε διαφορετικές αγορές, συμμετείχαν, σε αναζήτηση έμπειρων επαγγελματιών, για να στελεχώσουν καίριες θέσεις εργασίας στις εταιρείες τους, με την πλειοψηφία των εταιρειών που συμμετείχαν στην διοργάνωση της Θεσσαλονίκης, να προέρχεται από το τουρισμό. Μεγάλες, μεσαίες, μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και boutique ξενοδοχεία συμμετείχαν στην διοργάνωση, καθώς η έλλειψη προσωπικού και η ανάγκη ανεύρεσης ανθρωπίνων πόρων είναι έντονη στον κλάδο.

Η συμβολή της 50και Ελλάς στον τομέα της απασχόλησης

Κατά την διάρκεια της ημερίδας στην Θεσσαλονίκη, συνομιλήσαμε με εταιρείες τουρισμού, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την 50και Ελλάς, τους στόχους της, το όραμά της, καθώς και το ενδιαφέρον της οργάνωσης, για την προώθηση κάθε δράσης, που στηρίζει την επανένταξη των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας στο εργασιακό οικοσύστημα, στα πλαίσια του διεθνούς κινήματος Stay Active – Stay Healthy.

Μεγάλο ήταν επίσης το ενδιαφέρον των συνομιλητών, για την εμπειρία της 50και Ελλάς στον τομέα του Ασημένιου Τουρισμού, που αποτελεί μια νέα αγορά που ανοίγεται τα τελευταία χρόνια και μια μοναδική ευκαιρία για τους φορείς του τουρισμού και την εισροή πολύτιμου τουριστικού συναλλάγματος στη χώρα. Η έρευνα Silver Guide και το πρόγραμμα e-Silver Tour, που πραγματοποίησε η 50και Ελλάς ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων, με αδιαμφισβήτητα τα οφέλη, για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που έχουν πολλά να μάθουν από την εμπειρία αυτή, με την δημιουργία win-win συνεργασιών.

Το όραμα, οι στόχοι, το έργο και η εμπειρία της 50και Ελλάς τράβηξαν επίσης το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών που δραστηριοποιούνται, όχι μόνο στο κλάδο του τουρισμού, αλλά και στον ασφαλιστικό τομέα. Μια συνεργασία της 50και Ελλάς με εταιρείες στον ασφαλιστικό τομέα, μπορεί να οδηγήσει σε δράσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων άνω των 50 ετών, μέσα από την ενεργή ζωή, καθώς ένας υγιής άνθρωπος ισοδυναμεί με μικρότερο κόστος για μια ασφαλιστική εταιρεία.

Τα συμπεράσματα

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι ένα πλαίσιο στο οποίο κάθε εταιρεία, ανεξαρτήτως κλάδου, θα μπορούσε να ωφεληθεί από μια συνεργασία με την 50και Ελλάς, χτίζοντας και αναπτύσσοντας ένα ρόλο ευθύνης, με κοινωνικό πρόσημο, με όραμα την αλλαγή των στερεοτύπων απέναντι στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Λόγω της αδυναμίας να καλυφθούν θέσεις εργασίας, λόγω μεγάλης έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού, ιδιαίτερα στο κλάδο του τουρισμού, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, εκφράστηκε η ανάγκη για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με άτομα 50+ οι οποίοι αναζητούν εργασία.

Η πρόσβαση των εταιρειών σε μια τέτοια βάση δεδομένων, όχι μόνο θα βοηθούσε τις εταιρείες να έλθουν σε επαφή με έμπειρους επαγγελματίες μεγαλύτερης ηλικίας, προσφέροντας τους μια ενεργή ζωή, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει και σε περαιτέρω συμπράξεις μεταξύ της 50και Ελλάς και των εταιρειών, μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε εταιρείας, καθώς η οργάνωση διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων, συμπεριλαμβανόμενης και της ψηφιακής ενδυνάμωσης και απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει 4 προγράμματα στην κατηγορία αυτή.

Τι αποκόμισαν οι συμμετέχοντες

Υποψήφιοι: Κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους, για το επαγγελματικό τους πλάνο, για τις επαγγελματικές τους εμπειρίες, να λύσουν απορίες αναφορικά με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, όπως και να αξιολογηθεί το επίπεδο ψηφιακών τους δεξιοτήτων από καταρτισμένη ομάδα.

Εταιρίες: Εκπρόσωποι εταιριών από τον κλάδο του τουρισμού είχαν την ευκαιρία να διεξαγάγουν συνεντεύξεις, να συναντήσουν το κοινό τους, να συνδιαλλαγούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να αφουγκραστούν ανάγκες, να παρουσιάσουν τη φιλοσοφία και το όραμα της εταιρείας τους.

Προσωπικό Coaching: Το προσωπικό coaching ήταν εστιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του υποψηφίου. Στόχος του Coach ήταν να συμβάλλει ενεργά και να βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο να βελτιωθεί, να αναπτυχθεί, να μάθει, πώς να πετυχαίνει τους στόχους του και να διαχειρίζεται προσωπικές και επαγγελματικές προκλήσεις.

CV Tips: Ο επισκέπτης – υποψήφιος είχε τη δυνατότητα να μιλήσει προσωπικά με εξειδικευμένους μέντορες, για το βιογραφικό του σημείωμα και σε πραγματικό χρόνο να επιφέρει τις βέλτιστες αλλαγές σε αυτό.

Business photoshooting: Ο επισκέπτης – υποψήφιος είχε τη δυνατότητα να βγάλει επαγγελματικές φωτογραφίες για το βιογραφικό του και το LinkedIn και να αναδείξει το επαγγελματικό προφίλ του.


Το #JobDay45+ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 10:00-16:00, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων για την Αθήνα και στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ για τη Θεσσαλονίκη.

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο