Το Higgs ανοίγει μια νέα σελίδα στον εθελοντισμό

26 Ιουλίου 2023
Higgs Ethelon

Μια νέα σελίδα για τον εθελοντισμό

Το HIGGS, ο σημαντικότερος κόμβος για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, απορροφά την ethelon και αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο της, με σκοπό να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ εθελοντών, οργανισμών και εταιρειών.  Μετά από 10 χρόνια και προσφορά πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες εθελοντισμού προς την ελληνική κοινωνία, η ethelon ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την εδραίωση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και κυρίαρχης αξίας στην κοινωνία, γυρνάει σελίδα και εμπιστεύεται την ομάδα του HIGGS για να συνεχίσει το έργο της.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ethelon όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα. Από το 2012 που ξεκίνησε, είχε ως στόχο να προσφέρει μια λύση σ’ όλους αυτούς τους οργανισμούς που δεν μπορούσαν να βρουν τους εθελοντές που χρειάζονται για να ενισχύσουν το έργο τους, και στον κόσμο που ήθελε να χρησιμοποιήσει την ενέργεια και τις ικανότητες του για να προσφέρει, αλλά δεν ήξερε το πως. Έτσι δημιούργησε μια πλατφόρμα που να συνδέει αυτές τις δύο ανάγκες και μέσα από ένα σύνολο δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, κινητοποίησε και συνέδεσε άτομα, αυτόνομες ομάδες, θεσμικούς φορείς και εταιρείες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους με βάση την εθελοντική προσφορά.

Το HIGGS, το οποίο αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο της ethelon, κατέχει από το 2015 έναν κεντρικό ρόλο στην Κοινωνία των Πολιτών, προσφέροντας υπηρεσίες και προγράμματα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης για μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες, αποτελώντας παράλληλα ένα σημείο συνεργασίας και δικτύωσης για όλο το οικοσύστημα.

Η 50και Ελλάς, έχοντας συνεργαστεί επί μακρόν με το HIGGS και εκτιμώντας το σημαντικότατο έργο και την συνεισφορά της ethelon, καλωσορίζει τη νέα πρωτοβουλία, που ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα.

Ευκαιρίες Εθελοντισμού για Εταιρείες, Εθελοντές και Οργανώσεις

Συνεχίζοντας το σημαντικό έργο της ethelon, το HIGGS αναλαμβάνει να συνδέσει εταιρείες με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) μέσω των Εταιρικών Εθελοντικών Προγραμμάτων. Συνεργαζόμενες με ΟΚοιΠ, οι εταιρείες μπορούν να αναπτύξουν εξατομικευμένα προγράμματα εθελοντικής δράσης που ανταποκρίνονται στις αξίες και τις ανάγκες τους. Οι εθελοντικές δραστηριότητες μπορούν να καλύψουν μια ευρεία γκάμα πεδίων, όπως η περιβαλλοντική προστασία, η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική αλληλεγγύη, και πολλά άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Εταιρικά Εθελοντικά Προγράμματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το HIGGS στο volunteering@higgs3.org.

Για όσους ανζητούν έναν τρόπο να προσφέρουν χρόνο και δεξιότητές για να βοηθήσουν τις κοινότητες, μέσω της πλατφόρμας που έχει σχεδιαστεί από την ethelon, μπορουν να αναζητήσουν εθελοντικές θέσεις σε Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και να βρουν αυτήν που τους ταιριάζει περισσότερο. Εκτός από την συνεισφορά στην κοινότητα, ο εθελοντισμός είναι μία ευκαιρία να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να αναπτύξουν αξιόλογες συνεργατικές σχέσεις.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Μπορείτε να κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στην πλατφόρμα και βρείτε τις εθελοντικές θέσεις που σας ενδιαφέρουν, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε, τις δεξιότητές σας και την περιοχή σας.

Δείτε εδώ τις διαθέσιμες θέσεις.

Εάν είστε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αναζητά εθελοντές για τις δράσεις σας, μέσω της πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί από την ethelon, μπορείτε να απευθυνθείτε σε δεκάδες εθελοντές που αναζητούν ακριβώς τη θέση που τους ταιριάζει – τη δική σας!  Η διαδικασία είναι απλή και αποτελείται από δύο βήματα.

  1. Πρώτα, συμπληρώστε τη σχετική φόρμα με βασικές πληροφορίες για τον οργανισμό σας και τις δράσεις σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το προφίλ της οργάνωσής σας στην πλατφόρμα.  Δημιουργήστε το προφίλ σας εδώ.
  2. Στη συνέχεια, μπορείτε να κοινοποιήσετε τις εθελοντικές θέσεις που προσφέρετε. Αναφέρετε λεπτομέρειες για τις θέσεις, όπως τον τομέα δράσης, τις ανάγκες σας και τις απαιτούμενες δεξιότητες. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε τους κατάλληλους εθελοντές που θα συμβάλουν στις προσπάθειές σας. Αναρτήστε τη θέση εδώ.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί δεν χρειάζεται να έχουν νομική μορφή για να συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα. Ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το είδος του οργανισμού, είναι ευπρόσδεκτοι να καταχωρήσουν τις θέσεις τους και να αναζητήσουν τους κατάλληλους εθελοντές.

ΠΗΓΗ
HIGGS

Γίνε κι εσύ Εθελοντής της 50και Ελλάς

Η ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ

Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με τον εθελοντισμό έχουν την ικανοποίηση να συνδράμουν το έργο μας, ενώ παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα, να γνωρίσουν νέα πρόσωπα, να δημιουργήσουν νέες φιλίες, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες που ήδη διαθέτουν και μένουν αναξιοποίητες, να απασχοληθούν δημιουργικά, να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, να στηρίξουν άλλα άτομα που έχουν ανάγκη και εν τέλει να κάνουν τη διαφορά.

Γίνε Εθελοντής της 50και Ελλάς
Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο