Η 50και Ελλάς σε εκδήλωση της ΕΕΔΑ για την Κλιματική Δικαιοσύνη

14 Ιανουαρίου 2023
ΕΕΔΑ Λιζ Μεσθεναίου
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, ώρα 7μμ

Με πολλή χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση, εκ μέρους της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) Καθηγήτριας Μαρίας Γαβουνέλη, για να λάβουμε μέρος, με εκπρόσωπο της “50 και Ελλάς” ως ομιλητές στο πάνελ της ανοιχτής εκδήλωσης/συζήτησης με θέμα:

Οι KlimaSeniorinnen στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

και η σημασία της προσφυγής για το κλιματικό κίνημα, τις ευάλωτες ομάδες και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στην εκδήλωση την 50και Ελλάς θα εκπροσωπήσει με ομιλία της η Δρ. Λιζ Μεσθεναίου, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης.

Η εκδήλωση, που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την προώθηση της κοινής προσπάθειας για κλιματική δικαιοσύνη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Goethe Institut Athen, με ομιλητές/τριες τους ΚlimaSeniorinnen, Μαρία Γαβουνέλη (Πρόεδρο ΕΕΔΑ), Εμμανουέλα Δούση (Καθηγήτρια ΕΚΠΑ – TBC), Νίκο Χαραλαμπίδη (Διευθυντή του ελληνικού γραφείου της Greenpeace), εκπρόσωπο της οργάνωσης “Α40s” (TBC) και συντονίστρια της συζήτησης τη δημοσιογράφο και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΕΛΙΑΜΕΠ, Οντίν Λιναρδάτου.  Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Οι KlimaSeniorinnen είναι μία ομάδα γυναικών άνω των 64 ετών από την Ελβετία, οι οποίες μέσω της οργάνωσης “Climate Seniors Association” που έχουν ιδρύσει, έχουν προσφύγει κατά της ελβετικής κυβέρνησης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διεκδικώντας την ανάληψη δράσης από την κυβέρνηση της χώρας τους και τη λήψη μέτρων ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2023 και η έκβασή της μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό νομικό προηγούμενο στον αγώνα για κλιματική δικαιοσύνη.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Goethe Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα.

ΧΑΡΤΗΣ

Είσοδος Ελεύθερη

 

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο