Πρόσβαση στον Ψηφιακό ΚόσμοΟλοκληρώθηκαν τα μαθήματα νέων τεχνολογιών για άτομα άνω των 50 για το 2018!

Η COSMOTE, στρατηγικός συνεργάτης της “50και Ελλάς” για 6η χρονιά στήριξε την προσπάθεια μας για την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού μέσω του προγράμματος «Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο».

Τη χρονιά 2018 το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 5 εκπαιδευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. H “50και Ελλάς” προσέφερε μαθήματα τάμπλετ και ίντερνετ για άτομα άνω των 50ετών στα εκπαιδευτικά κέντρα, στους Δήμους Αθηνών, Αμαρουσίου και Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Πρόσβαση στον Ψηφιακό ΚόσμοΑπό το 2012 έως και σήμερα σχεδόν 10.000 άτομα άνω των 50 ετών παρακολούθησαν το πρόγραμμα με μεγάλο ενθουσιασμό. Για το 2018 οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 3.800 και έμαθαν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες αφής (tablet), τη χρήση ίντερνετ, email, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως και άλλες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Τα μαθήματα έγιναν σε πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι Δρ. Μυρτώ – Μαρία Ράγγα και Δρ. Δημήτριος Καμπανάρος. Τις υπηρεσίες τους στους εκπαιδευόμενους παρείχαν 2 δάσκαλοι ανά τμήμα, μαζί με έναν επόπτη – υπεύθυνο του προγράμματος και συνολικά οι ώρες εκπαίδευσης για κάθε τμήμα ανέρχονται στις 16. Η διδακτέα ύλη περιελάμβανε τα εξής:

Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο

  • εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες
  • γνωριμία με το τάμπλετ και το σύστημα android
  • γνωριμία με τις εφαρμογές και εγκατάσταση εφαρμογών
  • χρήση της φωτογραφικής μηχανής και βιντεοκάμερας
  • αναζήτηση στο ίντερνετ (google, you tube, χάρτες)
  • χρήση σημειώσεων
  • χρήση email
  • βιντεοσυνομιλίες μέσω viber
  • χρήση του ημερολογίου, του ρολογιού και των ειδοποιήσεων
  • και άλλες χρήσιμες εφαρμογές.

Οι εκπαιδευόμενοι αξιολόγησαν την μαθητική τους εμπειρία με ένα σύντομο online ερωτηματολόγιο στη λήξη των μαθημάτων, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία του προγράμματος και για τις ανάγκες των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στους τομείς της εκπαίδευσης πάνω στις νέες τεχνολογίες καθώς και για να εντοπιστούν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθείται, οι οποίες χρήζουν βελτίωσης ή αναπροσαρμογής.

Για να εγγραφείτε στα στις λίστες αναμονής για τα νέα προγράμματα νέων τεχνολογιών τηλεφωνήστε στο 211 7100203.

 

Βραβείο για το πρόγραμμα "Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο"

Εκ μέρους της 50και Ελλάς η Μυρτώ-Μαρία Ράγγα και η Λιζ Μεσθεναίου παρευρέθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου στην τελετή απονομής των βραβείων Responsible Business Awards για υπεύθυνες επιχειρήσεις και δράσεις ΜΚΟ.

Παρόλο που δεν κερδίσαμε άμεσα το βραβείο για το πρόγραμμα μας "ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ" που υλοποιήσαμε με την υποστήριξη της COSMOTE, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η COSMOTE διακρίθηκε με το χρυσό βραβείο για υπεύθυνη επιχείρηση στην κατηγορία "Τεχνολογία για το κοινό καλό - Ψηφιακή Εκπαίδευση και Δεξιότητες".

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής αναφέρθηκε ότι το πρόγραμμα έγινε σε συνεργασία με την 50και Ελλάς και πάνω από 10.000 άτομα μεγαλύτερης ηλικίας έχουν μάθει να χρησιμοποιούν υπολογιστές, tablet και να εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες. Η τεχνογνωσία της 50και Ελλάς, η πολυετής εμπειρία και η εμπιστοσύνη μιας μεγάλης εταιρείας στο να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά μας όλα αυτά τα χρόνια επιβραβεύεται μέσα από αυτή τη διάκριση. Μέσω αυτού του προγράμματος, πιστεύουμε ότι έχουμε βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι πολλοί Έλληνες άνω των 50 δεν εξαιρούνται πλέον από τον ψηφιακό κόσμο.

Φυσικά εξακολουθούμε να έχουμε λίστες αναμονής με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για παρόμοια προγράμματα, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτά τα θαυμάσια δωρεάν μαθήματα κατάλληλα για τους "μεγάλους μαθητές" μας, μέχρι να βρούμε νέα χρηματοδότηση για τη διοργάνωσή τους.

Λυπούμαστε που η COSMOTE αποφάσισε να μη συνεχίσει τη χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος. Σας ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη σας!

 

COSMOTE megalyteri ilikia 2017 1COSMOTE megalyteri ilikia 2017 2COSMOTE megalyteri ilikia 2017 3
COSMOTE megalyteri ilikia 2017 6COSMOTE megalyteri ilikia 2017 4COSMOTE megalyteri ilikia 2017 7