Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η συμβουλευτική ομάδα της 50και Ελλάς αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς με αντικείμενο σχετικό με τη γεροντολογία, ιατρική, ψυχολογία, κοινωνιολογία, εκπαίδευση ενηλίκων, εναλλακτικών θεραπειών, καθώς και οικονομολόγους και επιχειρηματικούς συμβούλους.

Έλενα Αβαταγγέλου (MSc.)Έλενα Αβαταγγέλου Μ.Sc. Είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής και Μεταπτυχιακού Διπλώματος με ειδίκευση στις Επιστήμες των Αποφάσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει 20ετή εμπειρία στα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα (Horizon 2020, FP7, FP6) και συγκεκριμένα στη διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας, τη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και την έρευνα / σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Έχει εργαστεί σε τομείς όπως Ambient Assisted Living, lifelong learning, wellness, health and ageing. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης με το συντονισμό εργαστηρίων Design Thinking και την εκπαίδευση ατόμων στη συγκεκριμένη μεθοδολογία. Στόχος της είναι μέσα από τις εφαρμογές και υπηρεσίες που σχεδιάζει να βοηθάει και να δίνει αξία σε χρήστες όλων των ηλικιών και γνωστικών υποβάθρων.

Βασιλική ΓιαννακάΒασιλική Γιαννακά. Σπουδές στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών. Εισηγήτρια σεμιναρίων από το 2018, σε προγράμματα εκπαίδευσης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στις νέες τεχνολογίες. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων σε ξένες γλώσσες, στις μεταφράσεις κειμένων, στις πωλήσεις και την οργάνωση γραφείου.

Μαρία Δελατόλα Μ.Sc. Βιολόγος με Μεταπτυχιακό Γεροντολογίας από την Ουαλία, και Κοινωνιολογίας και Διοίκησης από την Ολλανδία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και στην προώθηση των ενδιαφερόντων των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων. Εργάζεται και ζει στην Τήνο.

Ειρήνη ΔερβέναγαΕιρήνη Δερβέναγα Μ.Sc. Εκπαιδεύτρια Νέων Τεχνολογιών. Η επαγγελματική της διαδρομή ξεκινά σαν Μηχανικός λογισμικού στην εταιρεία ΣΗΜΕΝΣ. Έξι χρόνια αργότερα μεταβαίνει στο χώρο της εκπαίδευσης σαν εκπαιδεύτρια Νέων Τεχνολογιών. Έχει εργαστεί τόσο στο χώρο της τυπικής όσο και της μη τυπικής εκπαίδευσης για περισσότερα από 15 χρόνια. Έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι κάτοχος μάστερ στις Επιστήμες της Αγωγής. Παράλληλα εργάζεται, σχεδόν μια δεκαετία σαν Ρεφλεξολόγος, τόσο ιδιωτικά όσο και εθελοντικά (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Γαλατσίου, Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αθήνας, Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου)

Ειρήνη Δρίζη MScΕιρήνη Δρίζη Μ.Sc. Φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην Πολιτική της Υγείας και τον Σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας. Εργάζεται στο "Βοήθεια στο Σπίτι" και συντονίζει δράσεις του τομέα της Υγείας στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Είναι Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. Κύρια ενδιαφέροντά της αποτελούν η πρόληψη, η προαγωγή υγείας και η φροντίδα των ηλικιωμένων της κοινότητας.

Δρ. Ιωάννης Δρυμούσης. Οικονομoλόγος, πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάστερ και PhD Πανεπιστημίου Μάντσεστερ. Ήταν Ερευνητής ΚΕΠΕ και μετά Οικονομικός Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ; Ανώτερο Στέλεχος Γραφείου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων & Ίσων Ευκαιριών. Εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διάφορες αποστολές, διεθνείς διαπραγματεύσεις,· συμβούλια Υπουργών, συνέδρια και ημερίδες σε διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διαμόρφωση πολιτικών, δράσεων και προγραμμάτων της ΕΕ, όπως ενεργό γήρανση και διά βίου μάθηση, οικονομική πολιτική, επιχειρηματικότητα, στρατηγική για την ανάπτυξη και απασχόληση, περιφερειακή ανάπτυξη, αξιοποίηση περιφερειακών και κοινωνικών πόρων της ΕΕ.

Μαρία ΖαφειροπούλουΜαρία Ζαφειροπούλου. Νομικός με εξειδίκευση στο δίκαιο υγείας και διδακτορικό στη διοίκηση και οικονομικά της υγείας, και δη των γηριατρικών και γεροντολογικών οργανισμών. Έχει εργασθεί ως διδακτικό μέλος σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, Κύπρου, του Βελγίου, της Ελβετίας και Γαλλίας και εργάζεται ως αναπληρώτρια διοικήτρια από το 2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Δρ Μαριλένα ΚάβουραΔρ. Μαριλένα Κάβουρα Μ.Sc. Σπούδασε Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ( (MSc, PhD) και εργάστηκε για 20 χρόνια σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Από το 2013 ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη. Ακολουθώντας τα Εθνικά Πρότυπα Ποιότητας της Αυστραλίας για τη φροντίδα των ηλικιωμένων, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε φορείς φροντίδας ηλικιωμένων στην Μελβούρνη και στην Ελλάδα. 'Εχει υψηλό ερευνητικό ενδιαφέρον για τους φροντιστές (άτυπους και εργαζόμενους). Η δουλειά της εστιάζεται στην ανάπτυξη μεθοδολογιών για την αναγνώριση των αναγκών των φροντιστών και το είδος της εκπαίδευσης που οδηγεί στην απόλαυση την εργασίας και στην υποστήριξη των ηλικιωμένων να ζουν ελεύθερα και με αξιοπρέπεια.

Βάλια Καλαϊτζή , PhDΔρ. Βάλια Καλαϊτζή, Μ.Sc. Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στον τομέα Ισότητας των Φύλων στον τομέα της Υγείας και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (MSc in International Management). Ειδικεύεται στην ανάλυση και αντιμετώπιση των έμφυλων φραγμών στα πλαίσια της κοινωνικής ενσωμάτωσης, στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχος 5, Ισότητα των Φύλων) και στις εργαλειοθήκες για τις πολιτικές ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου. Είναι εμπειρογνώμονας στο πρόγραμμα H2020 (ΕΕ), συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Foundation of King Jan Kazimierz (Πολωνία) και συνεργάτης της μη κυβερνητικής οργάνωσης EVB (European Association for a Better Life), Ρουμανία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, στον τομέα της Ευρωπαϊκής Δημόσιας Υγείας.

Μαρία ΚαραμπέτσουΜαρία Καραμπέτσου Μ.Sc. Εργοθεραπεύτρια, M.Sc , Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Τρίτης Ηλικίας και είναι εξειδικευμένη στη νοητική ενδυνάμωση για την πρόληψη της άνοιας. Είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ).

Γιώργος ΚουτρουμπήςΓιώργος Κουτρουμπής. Συνταξιούχος ΕΛΤΑ, Διαχειριστής Κέντρο Δια βίου ανάπτυξης "ΦΙΛΥΡΑ", μέλος και εθελοντής της 50και Ελλάς

Τσέλση Αναστασία ΛαζαρίδουΤσέλση Αναστασία Λαζαρίδου M.Ed. Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Συμβουλευτική στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης (Τομέας Ψυχιατρικής του University of California, San Diego). Έχει εμπειρία και συμμετοχή σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης και ενεργοποίησης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι επιστημονική συνεργάτις της ΜΚΟ 50και Ελλάς από το 2011.

Βασίλης Λουζιώτης, MBAΒασίλης Λουζιώτης, MBA. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Εργάστηκε στην Mobil (αργότερα ExxonMobil) επί 35 χρόνια, τα 17 σε ανώτερες θέσεις στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Διευθυντής Εκπαίδευσης Προσωπικού για την Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και την εκπαίδευση εκπαιδευτών.

Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου Ph.DΔρ. Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου. Ακαδημαϊκός κοινωνιολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο και κοινωνική ερευνήτρια στην Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά και με πολλές εκδόσεις που αφορούν την γήρανση. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος στο Age Platform Europe από το 2008 έως το 2011, Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη στη Διεθνή Ομοσπονδία Γήρανσης (IFA) (2008 -15) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γεροντολογίας και Γηριατρικής (ΕΓΓΕ) όπου υποστηρίζει την e-βιβλιοθήκη www.gerolib.gr. Ιδρυτικό μέλος της 50και Ελλάς και Μέλος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της 50και ΕΛΛΑΣ μέχρι το 2015.

Ιάσωνας ΜιχαηλίδηςΙάσωνας Μιχαηλίδης. Τελείωσε το σχολείο στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο στη Σχολή Σταυράκου, χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και πληροφορική στο Open University. Δούλεψε στην ΕΡΤ σαν παραγωγός στο “Θέατρο της Δευτέρας”, σαν μεταφραστής για διάφορες εκδόσεις και σαν χορευτής στην Εθνική Λυρική Σκηνή και αλλού. Δίδαξε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο δικό του στούντιο. Δουλεύει σαν προγραμματιστής στο Stonesoup και ως μεταφραστής στην Identity Media.

Γεωργία ΜιχαλοπούλουΓεωργία Μιχαλοπούλου. Ρεφλεξολόγος, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, Εισηγήτρια Ρεφλεξολογίας και άλλων φυσικών προσεγγίσεων. Διαχειρίστρια του Κέντρου δια βίου ανάπτυξης ΦΙΛΥΡΑ, Μέλος της επιστημονικής ομάδας της 50και Ελλάς και Συντονίστρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων δια βίου μάθησης (Active Body + Active Mind = Healthy Senior, P.L.E.A.S.E. και 4F for Silver Safety).

Γεώργιος Μπαρπαγιάννης IT Professional (ΜΒΑ)Γεώργιος Μπαρπαγιάννης, ΜΒΑ. Έχει σπουδάσει Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των Τεχνο-οικονομικών Συστημάτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάστηκε επί σειρά ετών σε φορείς όπως η Intracom Telecom, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Διόφαντος) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Στο παρόν είναι ιδρυτής της εταιρείας MAKEITREAL με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ΙΤ (Web Development, Social Media, Branding and Online Marketing, ΙΤ Consultancy, IT Support).

Κορίνα ΞαναλάτουΚορίνα Ξαναλάτου. Υπεύθυνη Επικοινωνίας της 50και Ελλάς. Εισηγήτρια σεμιναρίων από το 2011, σε προγράμματα εκπαίδευσης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στις νέες τεχνολογίες. Έχει 20ετή εμπειρία στον τομέα του Marketing αλλά και την οργάνωση και προώθηση πολιτιστικών παραγωγών.

Έλενα ΠαπαδοπούλουΈλενα Παπαδοπούλου, ΜΒΑ. Σπούδασε Διεθνείς σχέσεις και Ευρωπαϊκές Πολιτικές Επιστήμες στην Αγγλία και τη Γαλλία. Εργάστηκε ως γενική συντονίστρια σε δίκτυο βιβλιοπωλείων και σχολείων ξένων γλωσσών στα Βαλκάνια. Συνέχισε τις σπουδές της και απέκτησε ΜΒΑ με εξειδίκευση στο Marketing. Το 2000 στο Σύδνευ και το 2004 στην Αθήνα εργάστηκε στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες όπου και οι διοργανώσεις επιβεβαίωσαν ότι ο συντονισμός και η επιμέλεια διοργανώσεων αποτελούν το πάθος της. Το 2010 συμμετείχε στην ομάδα του TEDxThessaloniki, όπου το 2013 ανέλαβε την επιμέλεια και το συντονισμό της διοργάνωσης έως και σήμερα. Το 2017, το TED της απένειμε τον τίτλο της Πρέσβειρας για τo TEDx στην Ελλάδα τον οποίο και διατηρεί ακόμα. Ενώ διατηρεί μια επιτυχημένη καριέρα ως πράκτορας ναυτιλιακών και βιομηχανικών καυσίμων, τα τελευταία χρόνια πρόσθεσε την επιμέλεια περιεχομένου και speaker coaching στο επαγγελματικό της προφίλ με επιτυχημένες συνεργασίες στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Γιώργος ΠαυλίδηςΔρ. Γιώργος Παυλίδης. Εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πανεπιστήμιο Linköping στην Σουηδία, στο τμήμα Γήρανσης και Κοινωνικής Αλλαγής. Είναι απόφοιτος ψυχολογίας και διδάκτορας γεροντολογίας του πανεπιστημίου Sheffield. Υπήρξε μέχρι πρόσφατα λέκτορας στο διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, διατηρώντας την θέση του Διευθυντή Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στην Νευροψυχολογία. Ταυτόχρονα υπήρξε ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή ερευνητικά έργα.

Κωνσταντίνος Προύσκας Ph.D.Δρ. Κωνσταντίνος Προύσκας. Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακό στην Ψυχομετρία και Διδακτορικό στη Γεροντολογία. Ειδικεύεται στην έρευνα που αφορά στους ηλικιωμένους, την οικογενειακή φροντίδα, την οργάνωση και λειτουργία μονάδων κλειστής περίθαλψης, τις τεχνικές αξιολόγησης και την ποσοτική μεθοδολογία. Ασχολείται με την ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος στην Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος της 50και Ελλάς και μέλος του ΔΣ.

Δρ. Μυρτώ-Μαρία ΡάγγαΔρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα. Με μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλία και Γερμανία. Εξειδίκευση σε θέματα γηραγωγικής, διεπαφής με τις νέες τεχνολογίες καθώς και Age-Friendly Environments και Silver Tourism. Επιστημονική Συνεργάτης της ΜΚΟ 50και Ελλάς από το 2008 και υπεύθυνη προγραμμάτων και δημοσίων σχέσεων. Μέλος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της 50και ΕΛΛΑΣ από το 2015 έως και σήμερα.

Δρ. Τζούντη Τριανταφύλλου M.B.,B.S.Δρ. Τζούντη Τριανταφύλλου M.B.,B.S. Είναι ιατρός με σπουδές και εργασία στην Αγγλία και στην Ελλάδα, στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στο σχεδιασμό και εκτέλεση του θεσμού των ΚΑΠΗ. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα με τον ΠΟΥ και στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό επίπεδο σε θέματα υγείας των ηλικιωμένων, μακροχρόνια φροντίδα υγείας και οικογενειακή-άτυπη φροντίδα. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση της υγιούς γήρανσης του πληθυσμού και στην πρώτο- και δευτεροβάθμια πρόληψη ασθενειών και αναπηριών, καθώς και η στήριξη των οικογενειακών φροντιστών. Είναι Ιδρυτικό Μέλος της 50και Ελλάς και Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας.

Δρ. Νίκος ΤσότσολαςΔρ. Νίκος Τσότσολας. Απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και διδακτορικού στην Στατιστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Δρ. Νανά ΤσουμάκηΔρ. Νανά Τσουμάκη. Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας με εξειδικευμένες σπουδές στην Μεγ. Βρετανία. Έχει εργαστεί σε κολέγια του Λονδίνου ως καθηγήτρια Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών, υπεύθυνη τμημάτων Αγγλικών, σύμβουλος εκπαίδευσης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Το διδακτορικό της είναι πάνω στην συμβουλευτική εκπαιδευτικών θεμάτων. Το 2010, όπου και γύρισε στην Ελλάδα, ξεκίνησε την εταιρεία “Αθηνά, Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι”, και μέχρι σήμερα ασχολείται με τη συμβουλευτική σε εκπαιδευτικά θέματα και σε θέματα σταδιοδρομίας. Παρέχει καθοδήγηση σε γονείς και μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, σε φοιτητές, απόφοιτους, ανέργους και επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης, σχετικά με τη σχολική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.