Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η επιστημονική ομάδα της 50και Ελλάς αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες και ειδικούς με αντικείμενο σχετικό με τη γεροντολογία, ιατρική, ψυχολογία, κοινωνιολογία, εκπαίδευση ενηλίκων, εναλλακτικών θεραπειών, καθώς και οικονομολόγους και επιχειρηματικούς συμβούλους.

Μαρία Δελατόλα, Μ.Sc. Βιολόγος με Μεταπτυχιακό Γεροντολογίας από την Ουαλία, και Κοινωνιολογίας και Διοίκησης από την Ολλανδία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και στην προώθηση των ενδιαφερόντων των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων. Εργάζεται και ζει στην Τήνο.

Ιωάννης Δρυμούσης, Ph.D. Οικονομολόγος, με σπουδές στην Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν ερευνητής στο ΚΕΠΕ και μετά υπηρέτησε ως Ανώτερο Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) Οικονομικός Σύμβουλος Γραφείου Επιτρόπου της ΕΕ καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης. Εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην διαμόρφωση πολιτικών για ενεργό γήρανση και δια βίου Μάθηση, κ.α.

Δρ Μαριλένα Κάβουρα: Με σπουδές (MSc, PhD) στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, έχει 20ετή επαγγελματική εμπειρία στην ποιότητα φροντίδας υγείας. Τα τελευταία 6 χρόνια ζει κι εργάζεται στη Μελβούρνη παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες ποιότητας για τη φροντίδα ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας. Συνεργάζεται με οργανισμούς παροχής φροντίδας στο σπίτι και με μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ακολουθώντας τα Εθνικά Πρότυπα Ποιότητας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αυστραλίας. Το ερευνητικό και συμβουλευτικό της ενδιαφέρον περιλαμβάνει εφαρμογές τεχνολογίας που ενισχύουν τους ηλικιωμένους με χρήσιμες λύσεις για να ζουν με ασφάλεια την καθημερινότητά τους και σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

Μαρία Καραμπέτσου: Εργοθεραπεύτρια, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, Ισότητας των Φύλων και Απασχόλησης Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο της Τρίτης Ηλικίας και υλοποιεί Ευρωπαϊκά προγράμματα Κοιν.Πολιτικής. Είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών.

Τσέλση Λαζαρίδου, εκπαιδεύτρια ενηλίκων με εμπειρία και συμμετοχή σε πολλά προγράμματα εκπαίδευσης και ενεργοποίησης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Βασίλης Λουζιώτης, MBA: Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Εργάστηκε στην Mobil (αργότερα ExxonMobil) επί 35 χρόνια, τα 17 σε ανώτερες θέσεις στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες. Διευθυντής Εκπαίδευσης Προσωπικού για την Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, με μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και την εκπαίδευση εκπαιδευτών.

Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου Ph.D: κοινωνιολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο και κοινωνική ερευνήτρια στην Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα υγείας των ηλικιωμένων, οικογενειακής φροντίδας, αγοράς εργασίας των ηλικιωμένων και κοινωνικού αποκλεισμού. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος στο Age Platform Europe από το 2008 έως το 2011 και είναι Αντιπρόεδρος για την Ευρώπη στη Διεθνή Ομοσπονδία Γήρανσης (IFA). Ιδρυτικό μέλος της 50και Ελλάς.

Γεωργία Μιχαλοπούλου, ρεφλεξολόγος και ολιστική θεραπεύτρια, συντονίστρια σε ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την ενεργό γήρανση.

Κορίνα Ξαναλάτου: Υπεύθυνη Επικοινωνίας της 50και Ελλάς. Εισηγήτρια σεμιναρίων από το 2011, σε προγράμματα εκπαίδευσης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στις νέες τεχνολογίες. Έχει πολύχρονη εμπειρία στον τομέα του Marketing αλλά και την οργάνωση και προώθηση πολιτιστικών παραγωγών.

Γεώργιος Παυλίδης Ph.D., απόφοιτος ψυχολογίας, υποψήφιος διδάκτορας γεροντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Sheffield. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και είναι μέλος του ΔΣ.

Κωνσταντίνος Προύσκας Ph.D. Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακό στην Ψυχομετρία και Διδακτορικό στη Γεροντολογία. Ειδικεύεται στην έρευνα που αφορά στους ηλικιωμένους, την οικογενειακή φροντίδα, την οργάνωση και λειτουργία μονάδων κλειστής περίθαλψης, τις τεχνικές αξιολόγησης και την ποσοτική μεθοδολογία. Ασχολείται με την ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος στην Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Ιδρυτικό μέλος της 50και Ελλάς και μέλος του ΔΣ.

Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα Ψυχολόγος, Γεροντολόγος-Γηραγωγός με μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλία και Γερμανία. Εξειδίκευση σε θέματα Γηραγωγικής καθώς και Age-Friendly Environments. Επιστημονική Συνεργάτης της ΜΚΟ 50και Ελλάς από το 2008 και υπεύθυνη προγραμμάτων και δημοσίων σχέσεων. Μέλος του ΔΣ. Διευθύνων Σύμβουλος της 50και ΕΛΛΑΣ από το 2015 έως και σήμερα.

Δρ. Τζούντη Τριανταφύλλου είναι ιατρός που εργάστηκε στην Αγγλία και για πολλά χρόνια στην Ελλάδα στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε ΚΑΠΗ. Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα υγείας, ηλικιωμένα άτομα και οικογενειακή φροντίδα ηλικιωμένων, με συμμετοχή σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ιδρυτικό μέλος της 50και Ελλάς και μέλος του ΔΣ.

Δρ. Νίκος Τσότσολας, απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης και κάτοχος MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και διδακτορικού στην Στατιστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Νανά Τσουμάκη Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγ. Βρετανία (MA Management of Language Learning, PGDip Research of Educational Issues, PGCert in eLearning, eTeaching and eDevelopment).