Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και δημοτικοί σύμβουλοι ζητούνται να απαντήσουν για τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η 50και Ελλάς απέστειλε στους υποψήφιους ευρωβουλευτές και δημοτικούς συμβούλους επιστολή και ερωτηματολόγιο για το πώς θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Δήμο τους στην περίπτωση που εκλεγούν. Συνοδευόμενο από το μανιφέστο του AGE οι υποψήφιοι μπορούν να ευαισθητοποιηθούν για τα θέματα που αφορούν τους ηλικιωμένους αλλά και έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν προεκλογικά στα ερωτήματα που τους θέσαμε. Οι απαντήσεις τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.

pdfΕπιστολή προς υποψήφιους Ευρωβουλευτές140.53 KB

pdfΕρωτήσεις από την 50και Ελλάς προς τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους92.58 KB

 

Δείτε τις απαντήσεις των υποψήφιων.


Παρεμβάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις της 50και Ελλάς είναι οι παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο σε Ελλάδα, Ευρώπη αλλά και διεθνώς και είναι ενεργό μέλος του AGE Platform Europe (Ευρωπαϊκού Φόρουμ Οργανώσεων για τα άτομα άνω των 50ετών). Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της 50και Ελλάς συμμετέχουν σε συζητήσεις, ομάδες εργασίας, συνέδρια και εργαστήρια. Στόχος μας είναι προκειμένου να ακουστεί η φωνή των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξουν πολιτικές φιλικές προς τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σε θέματα ενεργού γήρανσης, απασχόλησης, υγείας, φροντίδας, ανθρώπινων δικαιωμάτων και διακρίσεων, δια βίου μάθησης κλπ. Οι γραπτές παρεμβάσεις της 50και Ελλάς αναρτώνται παρακάτω:

pdfΕπιστολή σε Ευρωβουλευτές για τη δημιουργία και συμμετοχή τους στο intergroup για τη "Δημογραφική Αλλαγή και Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών"140.53 KB

pdfMEPs Intergroup on Aging and Ιntergenerational Solidarity132.11 KB

pdfΟµάδα σχετικά µε τη Γήρανση και Διαγενεακή Αλληλεγγύη106.21 KB

pdfΗλικιακές διακρίσεις στην οδήγηση - Επιστολή της 50και Ελλάς στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών- Νοέμβριος 2018171.80 KB