Πρόσκληση στο Φεστιβάλ “4F for Silver Safety” για την ευεξία και ευημερία στις μεγαλύτερες ηλικίες

Στις 27, 28 και 29 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η 4η και τελευταία διεθνής συνάντηση του προγράμματος δια βίου μάθησης Erasmus+ με τον τίτλο “4F for Silver Safety”. Οι εταίροι του προγράμματος από Σλοβακία και Κύπρο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας, καλούνται να συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας όπου θα απαθανατίσουν ότι θεωρούν ότι συμβάλει στη συναισθηματική και νοητική μας ενδυνάμωση ( ένα τοπίο, μια δραστηριότητα κ.α.)

Από τις 27 Ιουνίου το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό για συμμετοχές του κοινού. Θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές διαλέξεις και εργαστήρια με θέμα: συναισθηματική και νοητική ενδυνάμωση, στο ΚΑΜΙΝΙ, πολιτιστικός χώρος στο Δήμο Γαλατσίου. Ειδικοί εισηγητές από Σλοβακία, Κύπρο και Ελλάδα θα δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Στις 28 Ιουνίου θα βρεθούμε στην Πάρνηθα με περισσότερες δράσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τα οφέλη του Tai chi, της άσκησης γενικότερα, του χορού και να συμμετέχουν σε ένα αρχαίο ελληνικό παιχνίδι. Θα κάνουμε pick nick στην εξοχή με παραδοσιακά εδέσματα και ευρωπαϊκή γιορτή με τη συμμετοχή των εταίρων του προγράμματος από Κύπρο και Σλοβακία.

Τέλος στις 29 Ιουνίου θα επισκεφθούμε την Αίγινα όπου θα μας υποδεχθεί ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, θα ξεναγηθούμε στον ναό της Αφαίας, θα ενημερωθούμε για τον Ελλάνιo Δία και την αρχαία ελληνική ελιά καθώς και για το τοπικό προϊόν που είναι το φιστίκι.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα διαβαστούν τα τρία καλύτερα κείμενα των φίλων που συμμετείχαν στο λογοτεχνικό διαγωνισμό: «Ονειρεύομαι, θέλω, μπορώ να διεκδικώ τα όνειρά μου όσο ζω, γιατί το αξίζω και το δικαιούμαι» και μιας και λήγει ο διαγωνισμός φωτογραφίας που είχαμε αναγγείλει πριν από μερικές εβδομάδες θα βραβευθούν εδώ οι καλύτεροι συμμετέχοντες! Αυτά κι ακόμη περισσότερες εκπλήξεις περιμένουν τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ.

Το τριήμερο είναι ανοιχτό σε όλους τους φίλους και τα μέλη της 50και Ελλάς. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής! Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 6980833238.

pdfΔείτε το πρόγραμματου φεστιβάλ139.02 KB