Η 50και Ελλάς συζητά με την Δόμνα Μιχαηλίδου για την γήρανση

20 Φεβρουαρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023, εκπρόσωποι της 50και Ελλάς επισκέφθηκαν την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της 50και Ελλάς, το μέλος του ΔΣ κ. Μάνος Καστρινάκης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα και διαδικτυακά η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Πέγκυ Καραμπάτου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν προβληματισμούς για κοινούς στόχους, με κοινή την παραδοχή πως η ηλικιακή ομάδα των 50+ εξακολουθεί να είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής πληθυσμιακής κοινότητας και οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι της 50και Ελλάς παρουσίασαν στην κ. Μιχαηλίδου το νέο ευρωπαϊκό, διακρατικό πρόγραμμα Mentoring Across Boarders και την πλατφόρμα εκπαίδευσης και υποστήριξης άτυπων φροντιστών eCare4U, τα οποία υλοποιεί η οργάνωση στην Ελλάδα. Κύριοι άξονες των προγραμμάτων είναι η αξιοποίηση της γνώσης των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, που θα μπορούν να καθοδηγήσουν ως μέντορες νεότερους επαγγελματίες, αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και καταργώντας τα στερεότυπα που υποτιμούν τη γνώση και την εμπειρία λόγω ηλικίας, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζεται η επιτακτική ανάγκη επιμόρφωσης των άτυπων οικιακών φροντιστών εξαρτώμενων υπερηλίκων στην πατρίδα μας.

Η Υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου θεώρησε σημαντική την τοποθέτηση μας και δεσμεύτηκε στην περαιτέρω διερεύνηση τρόπου συνεργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών με την 50και Ελλάς. Η θετική έκβαση της συνάντησης, μας εμψυχώνει διότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την επιστημονική μας γνώση και την πρακτική μας εμπειρία, για την δημιουργία πολιτικών και δράσεων αξιοποίησης του σημαντικού αυτού κεφαλαίου στη χώρα μας.

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο