Αειθαλεία – Συνάντηση της Κοινωνίας των Πολιτών

12 Φεβρουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες Ομάδες Εστίασης του Προγράμματος #aeithaleia που συντόνισε το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Ελιξ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, στις οποίες συμμετείχε η 50και Ελλάς, με την Γ. Διευθύντρια της οργάνωσης, κ. Τσέλση Λαζαρίδου.

Τα ερωτήματα που απασχόλησαν τις ομάδες ήταν:

  • Είναι ο εθελοντισμός ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προώθηση της ενεργού γήρανσης;
  • Πως μπορεί να καλλιεργηθεί η εθελοντική συνείδηση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας;
  • Ποια είναι τα θεσμικά ή πρακτικά εμπόδια που προκύπτουν για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας;

Στις ομάδες συμμετείχαν στελέχη δομών κοινωνικής φροντίδας Δήμων από όλη την Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι από την ActionAid Hellas, την 50και Ελλάς, το Χαμόγελο του Παιδιού, την People Behind, το Ινστιτούτο Prolepsis και την ΕΨΕΠ – Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης,  συμβάλλοντας με την εμπειρία τους από το πεδίο αλλά και τις καλές πρακτικές του φορέα τους.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος, κος Μανόλης Μέντης, συντόνισε τη συζήτηση ενώ η OTEAcademy παρουσίασε την πλατφόρμα που αναπτύσσει στο πλαίσιο του “Αειθαλεία” για να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Το έργο «Αειθαλεία: Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων τρίτης ηλικίας και την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την AμKE ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και εταίρους το Πανεπιστήμιο Πατρών, την ΠΡΟΟΨΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. και την OTEAcademy.

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο