Ο ασημένιος τουρισμός στην Ελλάδα και το πολυεργαλείο SilverGuide

23 Μαϊου 2023
Η Ε.Ε γιορτάζει την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών

Η Συνέντευξη της 50και Ελλάς στο Travel Daily News

Για το τουριστικό πολυεργαλείο SilverGuide και τον ασημένιο τουρισμό στην Ελλάδα, μίλησε σε συνέντευξή της στο Travel Daily News, η Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της 50και Ελλάς. 

Τονίζοντας ότι ο πληθυσμός των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας παγκοσμίως, αυξάνεται συνεχώς με γοργούς ρυθμούς, η κυρία Ράγγα επεσήμανε τη δυναμική του «Ασημένιου Τουρισμού – Silver Tourism» και των μεγαλύτερων ηλικιακά ταξιδιωτών – ασημένιων τουριστών, οι οποίοι ασημένιοι τουρίστες, σύμφωνα με έρευνες, συνείσφεραν στο συνολικό ΑΕΠ, την τελευταία 5ετία, 13,6 δισ. Ευρώ.

Η κυρία Ράγγα αναφέρθηκε επίσης σε έρευνες, μεταξύ άλλων και στην έρευνα SilverGuide, οι οποίες έχουν δείξει ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σήμερα, είναι πιο ενεργά και υγιή από ποτέ, έχουν αυξημένη αγοραστική ικανότητα, ταξιδεύουν συχνότερα από παλιά, και αποτελούν μια ανερχόμενη δυναμική αγορά. Για το λόγο αυτό τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την τουριστική βιομηχανία να κατανοήσει την ταξιδιωτική συμπεριφορά των ανθρώπων 55+, για να προσαρμόσει αποτελεσματικά τα υπάρχοντα τουριστικά προϊόντα στις ανάγκες τους.

Τέλος, η κυρία Ράγγα στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα πλατφόρμα SilverGuide και την εφαρμογή SilverGuide App, τα δύο τουριστικά εργαλεία που ανέπτυξη η ομάδα SilverGuide, τα οποία δίνουν εξαιρετικές ευκαιρίες, τόσο στους τουρίστες όσο και στις τουριστικές επιχειρήσεις, οι μεν να ανακαλύψουν τους age-friendly προορισμούς, οι δε να αναπτύξουν age-friendly τουριστικά προϊόντα.

Τα δύο τουριστικά εργαλεία θα παρουσιαστούν στα SilverGuide Open Days, που διοργανώνονται για τους επαγγελματίες και φορείς του τουριστικού κλάδου.

 

Το τουριστικό πολυεργαλείο SilverGuide

Η 50και Ελλάς, σε συνεργασία με τις εταιρείες Mobics και Tetragon, συμμετέχει στο Πρόγραμμα SilverGuide, το οποίο απευθύνεται στους επαγγελματίες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα, με στόχο να βελτιώσουν τις age-friendly υπηρεσίες που προσφέρουν και να προσελκύσουν ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας στη χώρα μας.

Το τουριστικό πολυεργαλείο SilverGuide που αναπτύχθηκε από την ομάδα, αποτελείται από την πλατφόρμα SilverGuide και την εφαρμογή SilverGuide App και είναι βασισμένο στα αποτελέσματα της έρευνας SilverGuide, που πραγματοποιήθηκε με τουρίστες μεγαλύτερων ηλικιών στη χώρα μας.

SilverGuide Open Days

Η ομάδα του έργου Silver Guide, Mobics, Tetragon και 50και Ελλάς, διοργανώνει τρία διαδικτυακά Open Days, και καλεί τους επαγγελματίες και φορείς του τουριστικού κλάδου, στην παρουσίαση του πολυεργαλείου SilverGuide, που ανέπτυξε η ομάδα, για την προσέλκυση και την ποιοτική εξυπηρέτηση του ασημένιου τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες στα SilverGuide Open Days θα ενημερωθούν, θα εξοικειωθούν στη χρήση και θα αξιολογήσουν την πλατφόρμα SilverGuide και την εφαρμογή SilverGuide app και θα λάβουν μέρος στην ανοικτή συζήτηση, που θα ακολουθήσει, εκφράζοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Silver Guide Partners
Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο