Care Platform – Ομάδες Συνηγορίας και Προάσπιση Δικαιωμάτων της Τρίτης Ηλικίας

10 Μαΐου 2023
Care Platform - Ομάδες Συνηγορίας και Προάσπισης Δικαιωμάτων Τρίτης Ηλικίας

Οι Ομάδες Συνηγορίας για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων της Τρίτης Ηλικίας

Οι Ομάδες Συνηγορίας για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων της Τρίτης Ηλικίας εντάσσονται στο πρόγραμμα Care Platform, που υλοποιείται από την 50και Ελλάς σε συνεργασία  με την Co2gether και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος ΤΙΜΑ.  Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και εκπαίδευση των φροντιστών ηλικιωμένων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τι περιλαμβάνουν οι ομάδες Συνηγορίας για την τρίτη ηλικία

Οι ομάδες αυτές παρέχουν σε ηλικιωμένους και στους φροντιστές τους την υποστήριξη και τις πληροφορίες που χρειάζονται  για να ενημερωθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά, να εκφραστούν ελεύθερα και να συνδεθούν με άλλους ηλικιωμένους. Θα μιλήσουμε για θέματα καθημερινότητας, καθώς και ζητήματα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, σε κατ’οίκον υπηρεσίες, σε εκπαίδευση και κατάρτιση, και στην προστασία  από την κακομεταχείριση και την κακοποίηση.

Κατά τη διάρκεια των συμβουλευτικών ομάδων με τη δικηγόρο, θα διοργανωθούν βιωματικά εργαστήρια για τα  στερεότυπα προς την Τρίτη Ηλικία. Θα αναλύσουμε μαζί τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, θα μοιραστούμε  εμπειρίες και θα εξετάσουμε τα στερεότυπα που μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψη του κοινού για  τους ηλικιωμένους.

Το Πρόγραμμα

Οι ομάδες συνηγορίας θα πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση της Δρ. Μαρίας Ζαφειροπούλου, η οποία είναι  γεροντολόγος και δικηγόρος με εξειδίκευση το δίκαιο υγείας. Έχει πολυετή εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εμπειρογνώμονας και διδακτική εμπειρία σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και Αφρικής. Ενδιαφέρεται για την Τρίτη  ηλικία και τρέφει μεγάλη αγάπη για την σοφία των ηλικιωμένων. Είναι ιδρύτρια της Co2gether (co2gether.gr) και συμμετέχει ενεργά στη χάραξη πολιτικών για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόγραμμα Συνηγορίας και Προάσπισης των δικαιωμάτων της τρίτης ηλικίας είναι ένα πρόγραμμα δωρεάν  συμβουλευτικής και νομικής υποστήριξης, το οποίο έχει διάρκεια 6 μηνών, με έναρξη τον Μάιο και λήξη τον Οκτώβριο 2023. Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται μια φορά κάθε μήνα, με έναρξη την Δευτέρα 15 Μαΐου και ώρα 10 π.μ.

Οι συναντήσεις των ομάδων θα πραγματοποιούνται δια ζώσης στα Β’ ΚΑΠΗ, Πλατεία Παπανδρέου και διαδικτυακά.  Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη, λόγω ορισμένου αριθμού θέσεων.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
CARE PLATFORM

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο