Αισθάνομαι ασφαλής στις ηλεκτρονικές συναλλαγές: Ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα με πολύ θετικές εντυπώσεις

Στο άρθρο που ακολουθεί,μπορείτε να διαβάσετε τα νέα του προγράμματος FAITH – Feeling SAfe to Transact Online In the Third Age για το Β’ τρίμηνο του 2022, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Παρασκευή 24 και την Τρίτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι δύο πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις μεταξύ των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων που συμμετέχουν στο FAITh, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη του Πιλοτικού Προγράμματος στη Ελλάδα. Περισσότεροι από 30 εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες και εκπαιδευόμενοι/εκπαιδευόμενες συναντήθηκαν από κοντά για πρώτη φορά, έχοντας την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα o ένας για τον άλλον, αλλά και για το FAITh!

Η πρώτη θεματική ημερίδα στο πλαίσιο του έργου FAITh με θέμα την ασφάλεια στις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, πραγματοποιήθηκε το  Ιούνιο. Οι περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση σχετικά με την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, να θέσουν ερωτήσεις και να συζητήσουν τρόπους για να πραγματοποιούν τις καθημερινές συναλλαγές τους ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, γλιτώνοντας κόπο, χρόνο και…φόβο!

Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς και προετοιμασίας, την Τετάρτη 29 Ιουνίου και την Παρασκευή 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα τα πρώτα εργαστήρια στο πλαίσιο του έργου FAITh, με θέμα την χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών για την πραγματοποίηση συναλλαγών στο διαδίκτυο.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και να μάθουν πράγματα αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών, να περιηγηθούν στη διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα του FAITh και να συνδεθούν ξανά από την αρχή, όταν κόπηκε η σύνδεση στο ίντερνετ!

Τα εργαστήρια αυτά ήταν μια από τις πρώτες δράσεις του FAITh σε μια σειρά από εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Στόχος των εργαστηρίων και της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του FAITh είναι η  ενίσχυση των δεξιοτήτων, αλλά και της αυτοπεποίθησης, των ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω, ώστε να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να πραγματοποιούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές με ευκολία και ασφάλεια.

Μια σειρά από δια ζώσης και διαδικτυακά σεμινάρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες, καθώς και ομαδικές συναντήσεις θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.

 

Μείνετε συντονισμένοι!!!

Αν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για παρόμοιες δράσεις, συντονιστείτε στη σελίδα του FAITh https://faith-project.eu/ καθώς και στη σελίδα της 50και Ελλάς, όπου θα βρείτε αναλυτικά τις προγραμματισμένες για τους πρώτους μήνες του 2022 δράσεις του προγράμματος. Μην ξεχνάτε να κάνετε like και στην σελίδα μας στο Facebook Fifty Plus Hellas – 50και Ελλάς αλλά και στη σελίδα του έργου https://www.facebook.com/faith.project.eu για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του έργου και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης μπορείτε να μας βρείτε στο τηλ. 2117100203, ή μέσω email: info@50plus.gr.

 

Υπεύθυνος Προγράμματος:  Γιάννης Γιαταγάνης

This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
[Project number: 621403-EPP-1-2020-1-EL-EPPKA3-IPI-SOC-IN]

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο