Αισθάνομαι ασφαλής στις ηλεκτρονικές συναλλαγές: Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού και αναζήτηση εθελοντών-εκπαιδευτών για μαθήματα

Στο άρθρο που ακολουθεί,μπορείτε να διαβάσετε τα νέα του προγράμματος FAITH – Feeling SAfe to Transact Online In the Third Age για το Α’ τρίμηνο του 2022, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η 50και Ελλάς, μαζί με άλλους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς εξειδικευμένους σε θέματα ψηφιακού αλφαβητισμού, υλοποιεί το πρόγραμμα”Αισθάνομαι ασφαλής στις ηλεκτρονικές συναλλαγές” (Faith) με στόχο την η καταπολέμηση της ψηφιακής περιθωριοποίησης των ενηλίκων 55+, μέσω της ενίσχυσης των ικανοτήτων τους, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και της αυτοπεποίθησής τους σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου και των ψηφιακών τεχνολογιών σε ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η 50και Ελλάς, βάσει της εμπειρίας από άλλα ψηφιακά προγράμματα που έχει συμμετάσχει,  ολοκλήρωσε τη δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος “Αισθάνομαι ασφαλής στις ηλεκτρονικές συναλλαγές” (Faith).  Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία δημιουργίας υλικού και αρκετές συναντήσεις με τους εταίρους, είναι πλέον έτοιμο το εκπαιδευτικό υλικό και 3 συναντήσεις με τους εταίρους του προγράμματος, το πρώτο τρίμηνο του 2022 παρέδωσαν το εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να χρησιμοποιηθεί στον κύκλο μαθημάτων του προγράμματος.

Το Μάρτιο του 2022, ξεκίνησε η αναζήτηση για ενδιαφερόμενους/ες υποψηφίους  ψηφιακούς μέντορες που θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια και τις άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος “Αισθάνομαι ασφαλής στις ηλεκτρονικές συναλλαγές” (Faith). Οι ψηφιακοί μέντορες θα προσφέρουν καθοδήγηση σε συνομηλίκους τους στο πλαίσιο ενός πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος, που στοχεύει στην υποστήριξη ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Αφού ολοκληρωθεί η εύρεση των εθελοντών -μεντόρων θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευσή τους .

Μείνετε συντονισμένοι!!!

 

Αν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για παρόμοιες δράσεις, συντονιστείτε στη σελίδα του FAITh https://faith-project.eu/ καθώς και στη σελίδα της 50και Ελλάς, όπου θα βρείτε αναλυτικά τις προγραμματισμένες για τους πρώτους μήνες του 2022 δράσεις του προγράμματος. Μην ξεχνάτε να κάνετε like και στην σελίδα μας στο Facebook Fifty Plus Hellas – 50και Ελλάς για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του έργου και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης μπορείτε να μας βρείτε στο τηλ. 2117100203, ή μέσω email: info@50plus.gr.

Υπεύθυνος Προγράμματος:  Γιάννης Γιαταγάνης

This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
[Project number: 621403-EPP-1-2020-1-EL-EPPKA3-IPI-SOC-IN]

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο