ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Διαδικτυακή Ημερίδα SILVER GUIDE

19 Ιανουαρίου 2022

Η ομάδα SILVER GUIDE αποτελούμενη από τις εταιρείες MOBICS, 50ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ και TETRAGON, στο πλαίσιο του Διαδικτυακού Stay Active Festival υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει 2 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 τη διαδικτυακή προβολή της ημερίδας για τον ασημένιο τουρισμό με τίτλο:

silver guide LOGO

Ο ασημένιος τουρισμός δυστυχώς εξακολουθεί να αποτελεί για πολλούς ένα ανεξερεύνητο πεδίο και μια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Άνθρωποι ηλικίας άνω των 50 ετών, που αναζητούν έναν τόπο για να περάσουν τα χρόνια της συνταξιοδότησής τους ή να απολαύσουν υπηρεσίες ευεξίας και υγείας για λόγους αναψυχής ή ιατρικούς, θα μπορούσαν κάλλιστα να βλέπουν τη χώρα μας ως ιδανικό προορισμό, ενώ παράλληλα θα αποτελούσαν μια επωφελέστατη συγκυρία για τον ελληνικό τουρισμό.

Είναι φανερή λοιπόν η επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας και συλλογικότητας των αρμόδιων κεντρικών και περιφερειακών οργάνων και φορέων, δημόσιων ή ιδιωτικών, για την δημιουργία μιας στρατηγικής που θα θέσει τον ασημένιο τουρισμό στο επίκεντρο του ελληνικού εναλλακτικού τουρισμού.

Στη Διαδικτυακή Ημερίδα “Silver Guide” θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια εκτεταμένη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση δεδομένων από 1600 ταξιδιώτες 50+ ετών που βρέθηκαν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οι ανάγκες και οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών αυτών καθώς και τα οφέλη που θα δημιουργήσει η προσέλκυσή τους στη χώρα μας αποτελούν σημαντικά στοιχεία για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, ανεξαρτήτως  προέλευσης, και μια ιδανική ευκαιρία εξερεύνησης ένός σχετικά νέου και προσοδοφόρου πεδίου τουρισμού. Ποιοί είναι οι περιορισμοί και πώς μπορούν να αρθούν στοχευμένα και με τρόπο διαδραστικό ώστε να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη του “ασημένιου τουρισμού”στη χώρα μας;

Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω ZOOM μετά από προεγγραφή.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η Ημερίδα θα προβληθεί διαδικτυακά, και για τη συμμετοχή σας απαιτείται προεγγραφή. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Ημερίδα του Διαδικτυακού 2ου Stay Active Festival, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής, επιλέγοντας το πλαίσιο ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.  Στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες θα σταλεί σύνδεσμος (link)  για τη σύνδεσή τους πριν την προβολή της Ημερίδας.

Πρόγραμμα Ημερίδας “Silver Guide”

  • Παρουσίαση του έργου SILVER GUIDE και των στόχων του από τον Δρ. Βασίλη Τσέτσο – εκπρόσωπο της εταιρείας MOBICS (συντονιστής του έργου) και των συμπερασμάτων της έρευνας SILVER GUIDE με τουρίστες 50+ ετών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό από την Δρ. Νανά Τσουμάκη.
  • Ολιγόλεπτες εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών από τον ευρύτερο τουριστικό κλάδο:

    -ο κος Χρήστος Πετρέας, εμπειρογνώμων – σύμβουλος Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ,

    -η κα Μαρία Μαστρονικόλα, PR & CSR Executive του Ομίλου Aldemar Resorts,

    -ο κος Λευτέρη Λαζάρου, Σεφ & ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE

    -η Δρ. Μυρτώ-Μαρία Ράγγα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΜΚΕ “50και Ελλάς”, εταίρου του έργου SILVER GUIDE και ειδική σε θέματα ψυχογεροντολογίας και γηραγωγικής.

  • Συζήτηση στην οποία οι ομιλητές μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία, τη γνώση  αλλά και το όραμά τους με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση της ηλικιακής κατηγορίας τουριστών 50+.

Την Ημερίδα συντονίζει η κυρία Έλενα Παπαδοπούλου TEDxAmbassador στο TED Conferences και ελεύθερη επαγγελματίας ομιλήτρια.

Η Ημερίδα “Silver Guide” θα προβληθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες θα σταλεί σύνδεσμος (link)  για τη σύνδεσή τους πριν την πραγματοποίηση της προβολής της Ημερίδας.

ΧΟΡΗΓΟΙ 2ου STAY ACTIVE FESTIVAL

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το έργο Silver Guide  και τις δράσεις της “50 και Ελλάς”, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Silver Guide https://silverguide.eu/ και  της 50και Ελλάς www.50plus.gr. Επίσης μπορείτε να μας βρείτε στο τηλ. 2117100203, ή μέσω email: info@50plus.gr.

Co‐financed by the European Union and Greek national funds through the Operational Program Competitiveness, Entrepreneurship and Innovation, under the call RESEARCH – CREATE – INNOVATE (project code:Τ2EDK-01798)

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο