Ολοκλήρωση του σεμιναρίου «Digital Inclusion for 65+»

29 Ιουνίου 2021

Η 50και Ελλάς ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο workshop για την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την ψηφιακή ενδυνάμωση ατόμων άνω των 65 ετών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Digital Inclusion for 65+», σε συνεργασία με τον οργανισμό 65+ Elder Rights Association από την Τουρκία.

Τo πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και έχει διάρκεια 15 μήνες. Το τριήμερο workshop ( 22-23-24/6) πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με συμμετέχοντες/συμμετέχουσες και από τις δύο χώρες (Ελλάδα, Τουρκία) καθώς και ειδικών από το AGE Platform Europe, του οποίο μέλος είναι η 50και Ελλάς.

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου ήταν η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, με συμμετοχή εκπαιδευτών των δύο φορέων (50και Ελλάς,65+ Elder Rights Association), ακαδημαϊκών και θεσμικών εκπροσώπων.

Η ανάγκη για ψηφιακές δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με το χειρισμό έξυπνων συσκευών και των εφαρμογών τους είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική. Μέσα από το πρόγραμμα, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα εκπαιδευτούν στη χρήση εφαρμογών για την πραγματοποίηση καθημερινών συναλλαγών σε θέματα υγείας, τραπεζικής, αγορών, πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες κλπ.

Την δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου μπορείτε να την παρακολουθήσετε στα βίντεο που ακολουθούν:

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο