1ο Athens Civil Society Festival 2023 του Δήμου Αθηναίων

7 Απριλίου 2023
2023.04.21-1ο Athens Cicil Society Festival Δήμου Αθηναίων
Είσαι κομμάτι της Αθήνας!

Με σύνθημά του “Είσαι κομμάτι της Αθήνας!“, το πρώτο Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων αφιερωμένο στην Κοινωνία των Πολιτών είναι γεγονός!  Στις 21, 22 και 23 Απριλίου το πρώτο “Athens Civil Society Festival 2023” από τον Δήμο Αθηναίων και το Συναθηνά, έρχεται στο Σεράφειο, με χαρακτήρα ενωτικό και «παιχνιδιάρικο». Την ιδέα για αυτό, έδωσε ένα παιχνίδι. Το Tάνγκραμ. Ένα παζλ που αποτελείται από επτά διαφορετικά κομμάτια, τα οποία ενώνονται όλα μαζί και δημιουργούν εκατοντάδες διαφορετικές εικόνες και σύμβολα. Κανένα δεν στέκεται μόνο του. Όλα μαζί και χωρίς να επικαλύπτουν το ένα το άλλο περιγράφουν, σχηματίζουν, απεικονίζουν και μιλάνε, δημιουργούν ένα ποικιλόμορφο σύνολο. Δημιουργούν το ΟΛΟ. Έτσι και οι οργανώσεις – φορείς – ομάδες της Κοινωνίας των Πολιτών όταν συνδέονται, δημιουργούν μια αρμονική, ισορροπημένη και ξεχωριστή εικόνα. Δημιουργούν και ενδυναμώνουν την ίδια την ζωή στην Αθήνα. Τη ζωή μας.

Τι είναι το Athens Civil Society Festival 2023

Το φεστιβάλ είναι μία σύνθεση με πολύ χρώμα και φαντασία, άποψη και κυρίως, φωνή. Μια μεγάλη γιορτή για όλους, η οποία θα πλαισιώνεται και θα αποτελείται από δράσεις κάθε είδους (ομιλίες, προβολές, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, περίπτερα ενημέρωσης κ.α) με τη συμμετοχή φορέων, οργανισμών και ομάδων της Αθήνας, με σκοπό και στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τη διάδραση, τη διασύνδεση, τη συμμετοχή, την ορατότητα.

Αποτελεί επίσης ένα μικρό δείγμα του μεγάλου “ευχαριστώ” του Δήμου της Αθήνας, για την πολύτιμη συνεργασία και δραστηριότητά των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, που δίνει πνοή στην πόλη.

Το τριήμερο αυτό, λοιπόν, ο Δήμος της Αθήνας δίνει χώρο, χρόνο και όλες του τις δυνάμεις στις οργανώσεις και ομάδες, να αναπτύξουν όποια δράση επιθυμούν, που αποτυπώνει τον χαρακτήρα και το έργο τους και θέτει στη διάθεσή τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, συνεδριακούς, αθλητικούς, με στόχο να καλύφθούν όσες περισσότερες δημιουργικές δράσεις είναι δυνατόν.

Αυτό είναι το “Athens Civil Society Festival 2023”.  Mία πολύχρωμη γιορτή ευαισθησίας, προσφοράς, αλληλεγγύης και συνεργασίας συνδέει τα κομμάτια της πόλης. Όλους εμάς. Όλους εσάς.

Η 50και Ελλάς στο Athens Civil Society Festival 2023

Ανταποκρινόμενη η 50και Ελλάς στο κάλεσμα του Δήμου της Αθήνας, συμμετέχει στο 1ο Athens Civil Society Festival 2023, διοργανώνοντας μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις.  Δεν θα αποκαλύψουμε περισσότερα, γιατί σας θέλουμε όλους εκεί.  Αν είστε εθελοντές της 50και Ελλάς ή ακόλουθοι ή μέλη, σας περιμένουμε στο Σεράφειο, να γιορτάσουμε μαζί μία Αθήνα που θα ανήκει σε όλους και μία ζωή μέσα στην πόλη όπου ο καθένας θα τη ζει με αποδοχή, ισότητα, ισοτιμία, στήριξη και αλληλεγγύη.

Δήμος Αθηναίων +Αθηνά logo

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – +ΑΘΗΝΑ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ 
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 
Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο