Πρόσβαση στον Ψηφιακό ΚόσμοΤα μαθήματα νέων τεχνολογιών για άτομα άνω των 50 ξεκίνησαν εκ νέου για το 2018!

Η COSMOTE, στρατηγικός συνεργάτης της “50και Ελλάς” για 6η χρονιά συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια για ψηφιακή προσβασιμότητα με το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο».

Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα υλοποιείται σε 5 εκπαιδευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. H “50και Ελλάς” προσφέρει μαθήματα τάμπλετ και ίντερνετ για άτομα άνω των 50ετών στα εκπαιδευτικά κέντρα, στους Δήμους Αθηνών, Αμαρουσίου και Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Πρόσβαση στον Ψηφιακό ΚόσμοΑπό το 2012 έως και σήμερα πάνω από 8.500 άτομα άνω των 50 ετών παρακολούθησαν το πρόγραμμα με μεγάλο ενθουσιασμό. Για το 2018 οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.500 και θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες αφής (tablet), τη χρήση ίντερνετ, email, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως και άλλες εφαρμογές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Τα μαθήματα γίνονται σε πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι Δρ. Μυρτώ – Μαρία Ράγγα και Δρ. Δημήτριος Καμπανάρος. Τις υπηρεσίες τους στους εκπαιδευόμενους παρέχουν 2 δάσκαλοι ανά τμήμα, μαζί με έναν επόπτη – υπεύθυνο του προγράμματος και συνολικά οι ώρες εκπαίδευσης για κάθε τμήμα ανέρχονται στις 16. Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει τα εξής:

Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο

  • εισαγωγή στις νέες τεχνολογίες
  • γνωριμία με το τάμπλετ και το σύστημα android
  • γνωριμία με τις εφαρμογές και εγκατάσταση εφαρμογών
  • χρήση της φωτογραφικής μηχανής και βιντεοκάμερας
  • αναζήτηση στο ίντερνετ (google, you tube, χάρτες)
  • χρήση σημειώσεων
  • χρήση email
  • βιντεοσυνομιλίες μέσω viber
  • χρήση του ημερολογίου, του ρολογιού και των ειδοποιήσεων
  • και άλλες χρήσιμες εφαρμογές.

Οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να αξιολογήσουν την μαθητική τους εμπειρία με ένα σύντομο online ερωτηματολόγιο στη λήξη των μαθημάτων, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία του προγράμματος και για τις ανάγκες των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στους τομείς της εκπαίδευσης πάνω στις νέες τεχνολογίες καθώς και για να εντοπιστούν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που ακολουθείται, οι οποίες χρήζουν βελτίωσης ή αναπροσαρμογής.

Για να εγγραφείτε στα μαθήματα νέων τεχνολογιών τηλεφωνήστε στο 210 62 49 300.

 

COSMOTE megalyteri ilikia 2017 1COSMOTE megalyteri ilikia 2017 2COSMOTE megalyteri ilikia 2017 3
COSMOTE megalyteri ilikia 2017 6COSMOTE megalyteri ilikia 2017 4COSMOTE megalyteri ilikia 2017 7