Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Γήρανση

11 Μαρτίου 2022

Πριν λίγες μέρες, η 50και Ελλάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη Γήρανση, κ. Jiří Horecký και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Karel Vostry.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Γήρανση (Εuropean Ageing Network) δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση δύο προηγούμενων δικτύων, του E.D.E. (European Association for Directors and Providers of Long Term Care Services for elderly), διεθνής οργανισμός-ομπρέλα ενώσεων παρόχων υπηρεσιών μακροχρόνιας φροντίδας στην Ευρώπη, και του EAHSA – ένα δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μονάδων Φροντίδας και Υπηρεσιών για τη Γήρανση (European Association of Homes and Services for the Ageing network).

Η 50και Ελλάς ενημερώθηκε για τις πρόσφατες δραστηριότητες του Δικτύου στο χώρο της μακροχρόνιας φροντίδας, οι οποίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Στον ιστότοπο του Δικτύου www.ean.care υπάρχουν διαθέσιμα πολύ προσεγμένα κείμενα σχετικά με το όραμά τους για τη μακροχρόνια φροντίδα στην Ευρώπη, για τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στο χώρο, αλλά και προτάσεις για τη σωστή διατροφή στις μεγαλύτερες ηλικίες. Όσοι ενδιαφέρονται για θέματα Μακροχρόνιας Φροντίδας αξίζει να τα αναζητήσουν.

Οι εκπρόσωποι του ΕΑΝ επισκέφθηκαν διάφορους ελληνικούς φορείς για να δουν αν υπάρχει ενδιαφέρον για την ένταξή τους, ώστε να επεκτείνουν το δίκτυο διασυνδέσεών τους, κάτι το οποίο σίγουρα ενδιαφέρει την 50και Ελλάς. Η γενική μας εντύπωση για το έργο που επιτελούν είναι πολύ θετική, όπως και για το γνήσιο ενδιαφέρον τους για τις αναγκαίες βελτιώσεων στον τομέα της μακροχρόνιας φροντίδας των ηλικιωμένων.

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο