Συμμετοχή της 50και Ελλάς στη 12 σύνοδο της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας για τη Γήρανση

28 Απριλίου 2022

Για πρώτη φορά, η 50και Ελλάς ως μέλος της The Global Alliance – For the Rights of Older People συμμετείχε σε συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «12η σύνοδος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας για τη Γήρανση».

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Λουζιώτης, μέλος της συμβουλευτικής Ομάδας της 50+ Ελλάς, εκπροσωπώντας και την Age Platform Europe, αναφέρθηκε σε θέματα σχετικά με τον ηλικιακό ρατσισμό και τις διακρίσεις λόγω ηλικίας στην αγορά εργασίας. Ως ο μόνος εκπρόσωπος της Κοινωνίας των Πολιτών στο panel της συνόδου τόνισε τη σημασία του δικαιώματος στην εργασία όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την ανάγκη για ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την παραμονή ή την εύρεση εργασίας για όσους το επιθυμούν.

Η 12η σύνοδος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας για τη Γήρανση πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απρίλιου στη Νέα Υόρκη, στο κτίριο του ΟΗΕ. Τα βασικά θέματα της 12ης συνόδου είναι η ‘συνεισφορά των ηλικιωμένων στη βιώσιμη ανάπτυξη’ και η υποβολή προτάσεων για ρυθμιστικές αλλαγές σε σχέση με ‘το δικαίωμα των ηλικιωμένων για εργασία’.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη σύνοδο και τη συμμετοχή μας πατώντας εδώ.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το έργο και τις δράσεις της 50και Ελλάς, μπορείτε να μας βρείτε στο, τηλ. 2117100203 , μέσω email: info@50plus.gr, στην ιστοσελίδα www.50plus.gr   ή στη σελίδα της  50και Ελλάς στο Facebook.

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο