Συμμετοχής στο πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας «Διεκδικούμε την Αλλαγή! Επιμόρφωση στη Συνηγορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

6 Απριλίου 2020

Η 50και Ελλάς συμμετέχει στο πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας «Διεκδικούμε την Αλλαγή! Επιμόρφωση στη Συνηγορία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Η Διεθνής Αμνηστία, επιδιώκοντας να μοιραστεί την πείρα και την τεχνογνωσία της από τις παρεμβάσεις της σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στην Ελλάδα, αλλά και να δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο ενδυνάμωσης και διαθεματικής συνεργασίας, προσκάλεσε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (ΜΚΟ, ακτιβιστικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ο.κ.), από όλη την Ελλάδα και από κάθε πεδίο που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης στη συνηγορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Διεκδικούμε την αλλαγή!».

Μέλη της ομάδας της 50και Ελλάς (Τσέλση Λαζαρίδου και Μυρτώ-Μαρία Ράγγα) συμμετέχουν στην εκπαίδευση ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που υλοποιεί η Διεθνής Αμνηστία στο πλαίσιο του προγράμματος “Διεκδικούμε την Αλλαγή” με θεματολογία:

  • Τι είδους κοινωνική αλλαγή να διεκδικήσω και πώς;
  • Ποιους θεσμούς έχει νόημα να πιέσω;
  • Με ποια κέντρα λήψης αποφάσεων θα χρειαστεί να έχω επικοινωνία;
  • Με ποιους τρόπους επικοινωνώ αποτελεσματικά το μήνυμά μου;
  • Πώς δρω μαζί και αλληλέγγυα με αυτούς και αυτές που πλήττονται από το πρόβλημα;
  • Πώς συνδέεται η συνηγορία με τις άλλες δράσεις του αγώνα για την κοινωνική αλλαγή;

Σύνδεσμοι:

https://www.amnesty.gr/news/articles/article/23190/prosklisi-symmetohis-sto-programma-tis-diethnoys-amnistias-diekdikoyme

Κοινοποιήστε
Μετάβαση στο περιεχόμενο