Έρευνα
Το επιστημονικό επιτελείο της 50+ Ελλάς διεξάγει έρευνες ή/και συμμετέχει σε διεθνείς έρευνες στους τομείς του περιβάλλοντος, του τουρισμού, των ψηφιακών ικανοτήτων, της υγείας και της μακροχρόνιας φροντίδας υγείας.
Το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία εργαλείων υψηλής τεχνολογίας με στόχο να αναπτυχθούν υπηρεσίες και προϊόντα για τον τουρισμό για μεγαλύτερες ηλικίες στην Ελλάδα και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των όλο και περισσότερο αυξανόμενων τουριστών στις ηλικίες 55+.
Τριετής έρευνα που υλοποιήθηκε σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες. Περιγράφει και αναλύει τα συστήματα υγείας και μακροχρόνιας φροντίδας για τους ηλικιωμένους σε κάθε χώρα, εστιάζοντας σε 4 κύρια σημεία: πρόληψη και αποκατάσταση, ποιότητα των υπηρεσιών, άτυπη/οικογενειακή φροντίδα, διοίκηση και χρηματοδότηση και ξεκινώντας με μια περιγραφή (vignette) της πιθανής αντιμετώπισης της άνοιας.
To πρόγραμμα AGE/inc εξέτασε το 2007 την κατάσταση ποικίλων ομάδων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας που υποφέρουν από φτώχεια και/ή κοινωνικό αποκλεισμό. Διερευνήθηκε ποιες ομάδες έχουν ειδικά προβλήματα (Μουσουλμάνοι, Τσιγγάνοι, μεγάλες αγροτικές κοινότητες) και έγιναν προτάσεις για την ενσωμάτωσή τους.
Πανελλαδική έρευνα του προγράμματος EUROFAMCARE «Η Οικογένεια που Φροντίζει Εξαρτημένα Ηλικιωμένα άτομα» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
«Ευρωπαϊκή Ανασκόπηση των Διαθέσιμων Στατιστικών Στοιχείων και της Έρευνας σχετικά με τις Συνθήκες Διαβίωσης των Γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας (“MERI”)», σε 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ερευνητική ομάδα Sextant (ιδρυτικά μέλη της 50και Ελλάς) από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ανέλαβε να διεκπεραιώσει την έρευνα για την Ελλάδα.
Στηρίξτε μας